Politie Rotterdam Rijnmond



* VERDACHTE POGING INBRAAK AANGEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS - Politiemensen hebben dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs aangehouden. Hij wordt verdacht van poging inbraak.
Omstreeks zeven uur zagen politieagenten op de Linie de latere verdachte lopen. Toen de jongen hen zag liep hij weg. Vervolgens werd de knaap aangesproken en bij navraag bleek hij gesignaleerd te staan voor een poging inbraak. Hij is overgebracht naar een politiebureau, z'n ouders zijn op de hoogte gesteld.


* MAN VAN STEIGER GEVALLEN
VLAARDINGEN - Een 59-jarige man uit Aarle Rixtel is dinsdag rond het middaguur van een steiger gevallen. Hij is met een dikke enkel overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde bij werkzaamheden aan een pand in de Hugo de Vriesstraat. Door nog onbekende oorzaak is hij van het steiger gevallen en maakte daardoor een val van ongeveer 7 meter. De Arbeidsinspectie stelt eveneens een onderzoek in.


* DRIE VERDACHTEN FIETSDIEFSTAL
VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg - Noord heeft dinsdag drie jongens aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een fiets. De aanhoudingen vonden plaats tijdens fietscontroles op drie verschillende locaties. Op het Burgemeester van Lierplein werd een 17-jarige Vlaardinger aangehouden. Hij reed op een fiets waarvan het framenummer was weggehaald. Een 14-jarige Vlaardinger werd aangehouden op de Marathonweg. De fiets waar hij op reed was van diefstal afkomstig. Een 16-jarige Schiedammer werd aangehouden op het Burgemeester van Lierplein. Rond kwart over twee werd een zestal jongeren op de fiets gecontroleerd. Bij de check van de framenummers bleek dat één van de tweewielers als gestolen stond gesignaleerd. Er was op 16 augustus 2007 aangifte gedaan.
De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hebben dinsdagmiddag een fietsendief aangehouden. Alerte voorbijgangers gaven bij surveillerende agenten aan dat er een man fietsen stal in de fietsenstalling aan het Delftseplein. Hier aangekomen zagen ze dat een man al één slot van een fiets verbroken had en bezig was met het tweede. Hierop werd hij rond twee uur aangehouden. De 36-jarige, zonder vaste woon- of verblijfplaats, was het hier echter niet mee eens en rukte zich los. Hij rende weg maar sloeg de weg richting een tweede agent in. Deze kon de verdachte hierop gemakkelijk aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* WAPENS GEVONDEN NA AANHOUDING SNELHEIDSOVERTREDER

RIDDERKERK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben dinsdagavond een automobilist aangehouden. De man viel op doordat hij met hoge snelheid over de kruising Rotterdamseweg-Donkerslootweg reed. Hierop is hij rond negen uur staande gehouden op de Wagenmakerstraat. In de auto lagen onder andere softdrugs, een nepvuurwapen en een knuppel tevoorschijn. De 20-jarige inwoner van Ridderkerk is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
NIEUWE-TONGE - Nadat aan diverse auto's in de Ds. Wentinkstraat vernielingen waren gepleegd werd door de politie van het wijkteam een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek, en aan de hand van het opgegeven signalement, kwam een 18-jarige jongen uit Oude-Tonge als verdachte naar voren. Hij is inmiddels verhoord en bekende diverse vernielingen. De jongen gaf aan onder invloed van alcohol zijn woede te uiten waarna hij de vernielingen pleegde. In overleg met hem en zijn ouders wordt een vervolgtraject ingezet. Vernielingen worden vaak uit verveling of uit baldadigheid gepleegd. Willekeurige burgers zijn de dupe en het gevoel van veiligheid in de buurt neemt af. Aan het eind van het jaar worden, door het gebruik van vuurwerk, ook vaak vernielingen gepleegd. De politie is samen met de gemeente de strijd aangegaan om vernielingen tegen te gaan. Mocht u getuige zijn geweest van een vernieling of weten wie de vernieler is belt u dan 0900-8844 of als u Anoniem wilt bellen 0800-7000. Beschrijf de verdachte(n) zo goed mogelijk. Als er gebruik van een scooter of auto wordt gemaakt noteer dan het kenteken. Samen met u maken we de buurt weer veilig!


* KLUISJES CONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE-NOORD - In samenwerking met de directie van de scholen voor het voorgezet onderwijs in de omgeving van de Groene Kruisweg hielden politieagenten dinsdag kluisjes controles. In totaal werden ruim 4000 kluisjes doorzocht. Behalve een zakmes, een jerrycan met benzine en een sixpack bier werd niets aangetroffen dat niet door de beugel kon.
De kluisjes controles worden regelmatig gehouden om de veiligheid in en om de scholen te vergroten en het wapenbezit terug te dringen. Ook in de toekomst zullen deze controles worden uitgevoerd. De ouders van de kinderen worden door de schoolleiding geïnformeerd.


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagochtend een automobilist aangehouden. De man viel op doordat hij rond kwart voor negen een rood licht aan de Abram van Rijckevorselweg negeerde. Een agent zag dit en gaf hem een stopteken. Dit negeerde de automobilist en hij reed met hoge snelheid weg via de Schenkelsedreef. Hierop werd de achtervolging ingezet. De verdachte vloog aan het einde van de Schenkelsedreef uit de bocht en raakte hierbij een lichtmast in de middenberm waarna hij tegen een verkeerslicht tot stilstand kwam. Alerte omstanders gaven de agent aan waar de man te voet was heengegaan. Kort hierna werd de 27-jarige Rotterdammer aangehouden op de Bermweg. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Ook was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Hierop is hij ingesloten. Voor het rijden onder invloed heeft hij een bekeuring van 550 euro gekregen. De officier van justitie bepaald de hoogte van verdere straffen.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben dinsdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. Na een melding van stankoverlast gingen agenten rond kwart over twee naar de betreffende woning aan Oostmaaslaan. Na een sterke henneplucht te hebben waargenomen traden zij het pand binnen. Hier troffen ze in de woning twee in werking zijnde hennepkwekerijen met in totaal zo'n 150 bloeiende hennepplanten aan. De planten en materialen om deze te vervaardigen zijn vernietigd. Eneco doet aangifte van stroomdiefstal. De recherche doet onderzoek naar mogelijke verdachten.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE GEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - Bij het metrostation Zuidplein en de directe omgeving is maandag een preventief fouilleer actie gehouden. Dit gebeurde om de veiligheid te vergroten en het wapenbezit terug te dringen.
In totaal zijn 336 personen op straat gefouilleerd en zijn de inzittenden van 30 auto's gecontroleerd. Tijdens de controle die van 's morgens acht tot vier uur 's middags duurde werden 8 steekwapens en 1 slagwapen aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd een gebruikershoeveelheid verdovende middelen en een tiental strijkers aangetroffen.


* 'VEILIGE' KLUISCONTROLE
BARENDRECHT - Politieagenten van district Zuid hebben dinsdagochtend een kluisjescontrole gehouden bij een school aan de 3e Barendrechtseweg. Steekproefsgewijs werden leerlingen gecontroleerd. Zij moesten in het bijzijn van een conciërge en een agent hun kluisje legen en hun jassen en tassen werden gecontroleerd. Tussen 9:00 en 11:00 werd niets aangetroffen dat niet in orde was.


* MANNEN BEROOFD; GETUIGENOPROEP
PENDRECHT - Politieagenten van het district Zuid stellen een nader ondezoek in naar een beroving van twee Rotterdammers. De mannen, 22 en 23 jaar oud, werden woensdagavond rond middernacht op de Stellendamhof, onder bedreiging van een vuurwapen, beroofd. Het tweetal zat in hun auto toen door een man op het raampje werd getikt. Hierna werd het tweetal gedwongen uit te stappen en werd het 23-jarige slachtoffer door de berovers gefouilleerd Nadat geld en een telefoon was buitgemaakt ging het tweetal ervandoor. De politie is opzoek naar getuigen van deze beroving. Het signalement luidt: Twee Antilliaanse mannen van tussen de 18 en 20 jaar oud. Beiden waren ongeveer 1.80 lang. Ze droegen zwarte jassen tot op de heup, de een van leer de ander van stof. Mocht u getuige zijn geweest of over informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van deze verdachten, belt u dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* MISHANDELING IN BUS; 1 VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben dinsdagochtend een verdachte van mishandeling aangehouden. Rond negen uur werd er gemeld dat een man in elkaar geslagen werd in een bus op de Ahoyweg. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en troffen een 20-jarige inwoner van Oud Beijerland aan met zichtbare verwondingen in zijn gezicht. Hierop is met behulp van het signalement van de dader een achtervolging ingezet. Kort hierna werd de verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, aangehouden op de Motorstraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politieagenten van district Zuid hebben dinsdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Na een tip gingen agenten naar een woning aan de Platte Molendijk. In de woning troffen ze rond half elf een hennepkwekerij met 55 planten aan op de zolder. De bewoner, een 41-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De planten en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslaggenomen en vernietigd.


* FIETSENKIJKDAG
ROTTERDAM-ZUID/BAREDRECHT/ALBRANDSWAARD/ROZENBURG - De politie van district Zuid houdt op donderdag 27 december a.s. een fietsenkijkdag. U bent van 10.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom op de binnenplaats van het politiebureau Hoogvliet, Middenbaan-Noord 63.
Als u een fiets mist en aangifte heeft gedaan komt u dan kijken. Op het moment dat u de vermiste fiets herkent krijgt u de fiets direct mee. VERGEET DE AANGIFTE NIET.