Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

13-12-2007

LEVV voortaan aanspreekpunt voor WENR

Met ingang van 1 januari 2008 voert het LEVV het secretariaat van de WENR. Daarmee neemt het LEVV het stokje over van Nu '91 dat eerder het administratieve aanspreekpunt voor deze werkgroep was. Daarnaast vertegenwoordigt het LEVV de organisatie NU'91 in deze Europese werkgroep.
Beide organisaties zetten zich graag en met verve in voor de WENR, afkorting voor Workgroup of European Nurse Researchers. Deze werkgroep is in 1978 in het leven geroepen vanuit een behoefte om meer samenwerking en solidariteit tussen verpleegwetenschappelijk onderzoekers in heel Europa te creëren. Het doel is een bijdrage te leveren aan verpleegwetenschappelijk onderzoek in Europa. Contactpersoon voor de WENR is Myriam Crijns (m.crijns@levv.nl)

In de WENR participeren vertegenwoordigers van (wetenschappelijke) organisaties die zijn verbonden aan de nationale organisaties of samenwerkingsverbanden van verpleegkundigen en verzorgenden. De WENR is dan ook nauw verbonden met de EFN, de Europese federatie van organisaties van verpleegkundigen en verzorgenden.

Wat biedt de WENR?
Voor verpleegwetenschappers biedt de WENR een platform om ervaringen uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen, potentiële samenwerkingspartners te zoeken en samenwerkingspartners te ontmoeten. De WENR biedt een ander perspectief op mogelijkheden voor Europese (co)financiering en subsidiëring. De WENR biedt de mogelijkheid om partners bij het aanvragen van subsidies op Europees niveau te zoeken. Maar bovenal fungeert de WENR als netwerk voor verpleegwetenschappers in heel Europa.

meer informatie
Het Florence Nightingale Instituut - Voor een stevig fundament onder je beroep!