Nederlandse Politiebond


Kennemerlandse leden eens met CAO-inzet en actie bereid

Haarlem - Tijdens de ledenraadpleging van de afdeling Kennemerland op donderdag 13 december spraken de leden met de grootst mogelijke meerderheid zich uit voor de door de NPB gekozen CAO-inzet(1 tegenstem). De 35 aanwezige leden spraken verder unaniem uit actiebereid te zijn.

Aan deze stemmingen ging een uitgebreide uitleg van voorzitter Hans van Duin vooraf. Hans schetste eerst de totstandkoming van het CAO-bod uiteen. Vervolgens liep hij alle onderwerpen puntsgewijs door waarna hij een vergelijking met het bod van de minister maakte. Ook de door de werkgever geschetste rekenvoorbeelden die de laatste dagen publiekelijk werden gemaakt passeerden de revue. Ook daar werden de nodige kritische kanttekeningen bij gemaakt.

Feit blijft dat er door de NPB is en wordt gekozen voor een echt samengesteld pakket van wensen die recht doen ook aan bv. individuele gevallen die door bv. de nieuwe zorgverzekering aanzienlijk in hun portemonnee werden geraakt. Zo ook de worst die wordt voorgehouden om een aantal extra zondagen te gaan werken. De ervaring leert dat soort regelingen vaak verkeerd wordt uitgelegd en de behoefte van de werkgever vaak net op houdt op het moment dat je het minimale aantal extra van 5 dreigt te halen. (Als je er 4 extra werkt krijg je niks) Zo maar een paar voorbeeldjes.

Het gaat te ver om er nu uitgebreider op in te gaan. Weet in ieder geval dat er volgende week weer een eigen CAO-krant zal worden verspreid waarin we volledig op de hoogte worden gesteld.

Gepubliceerd op 13 december 2007 door J M (Jaap) Hage.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.