Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Prijs voor energiebesparing in renovatie en nieuwbouw

13-12-2007

De NET-Trofee (Nationale Energie Toekomst Trofee) van het ministerie van VROM is dé landelijke prijs voor energiezuinig wonen en werken. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een initiatief dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak. Met de trofee stimuleert VROM de markt om initiatieven te blijven nemen die de uitstoot van CO2 verminderen. De prijs beloont enthousiaste gemeenten, bouwbedrijven, woningcorporaties en projectontwikkelaars voor energiezuinig wonen en werken.

De NET-Trofee beloont energiebesparingsprojecten op het gebied van renovatie en nieuwbouw. Ook stedelijke vernieuwing is een belangrijk aandachtsgebied. Veel marktpartijen werken hard aan het vinden van duurzame en energiezuinige oplossingen. De NET-Trofee wil bedrijven, woningbouwcorporaties en lokale overheden de erkenning geven die zij verdienen.

Landelijke campagnes
De NET-Trofee past bij uitstek in het programma 'Schoon en Zuinig', waarin zeven ministeries samenwerken om de CO2-uitstoot terug te dringen. De medewerking van marktpartijen is daarbij essentieel. Vooral in de gebouwde omgeving is met relatief eenvoudige en snel terug te verdienen middelen veel winst te behalen. Dat blijkt behalve uit Schoon en Zuinig ook uit het Nationaal Energiebesparingsplan Meer met Minder. Dit plan van PeGO (Platform EnergieTransitie Gebouwde Omgeving) geeft aan hoe partijen in de gebouwde omgeving energiezuinig kunnen werken, wonen en bouwen. DE NET-Trofee is een stimulans om op dit gebied voorop te lopen.

Prijs
De winnaar van de NET-Trofee krijgt een kunstwerk en 25.000 Euro om te investeren in een volgend energiezuinig project. Nog belangrijker is dat heel Nederland uw bedrijf leert kennen als slimme speler op het gebied van energiemaatregelen. De NET-Trofee wordt namens VROM georganiseerd door het agentschap SenterNovem. Deze organisatie bundelt kennis en stimuleert duurzame ontwikkelingen op het gebied van innovatie, energie, klimaat, milieu en leefomgeving. Inschrijven is mogelijk tot 1 maart 2008.

Meer informatie:

www.NET-Trofee.nl

Dossiers

* Energiebewust bouwen en wonen

* Energiebesparing