Ingezonden persbericht


Persbericht actiegroep behoud burgemeester F.P.M. Willeme

DINKELLAND Na in al onze uitingen zo objectief mogelijk te zijn gebleven, kunnen wij nu niets anders zeggen dan dat wij ons geschoffeerd voelen.

Wij hebben geprobeerd om de grote politieke onvrede onder de burgers van de gemeente Dinkelland zichtbaar te maken. Maarliefst 7412 handtekeningen zijn door ons verzameld. Die staan voor 7412 stemgerechtigden die, op zijn zachtst gezegd, ontevreden zijn met de huidige gang van zaken.

Daarnaast hebben wij een podium geboden voor alle fractievoorzitters. Een plaats waar zij rechtstreeks aan de massaal aanwezige bevolking (in tegenstelling tot eerdere berichten, maarliefst 4000 personen) hun standpunt konden verkondigen. Helaas besloot het CDA te bedanken voor onze uitnodiging.

In de raadsvergadering van 11 december 2007 is gebleken dat al onze inspanningen zinloos waren. De motie tot het ontslag van burgemeester Willeme is door een nipte meerderheid in de raad aangenomen. Nog steeds hebben wij niet de argumenten gehoord die dat besluit rechtvaardigen. De aantijgingen: 'die handtekeningen zijn onder dwang verzameld' en 'de bevolking handelt uit emotie' evenals de afwezigheid van het CDA op ons podium leggen wij voorlopig naast ons neer.

Wij richten onze hoop op de Commissaris der Koningin en de Minister van binnenlandse zaken. Dit signaal kan en mag niet zomaar genegeerd worden. Wij vertrouwen op de wijsheid, grondigheid en professionaliteit van bovengenoemde bestuurders. Iets wat ons inziens ontbreekt bij de Dinkellandse CDA en PvdA.

Wij danken iedereen die ons initiatief heeft gesteund. Door het zetten van een handtekening, aanwezig te zijn op het Nicolaasplein, of anderszins. Dank gaat ook uit aan de actiegroep 'Wat is er aan de hand in Dinkelland'

Op dit moment beraden wij ons op verder te nemen stappen. U hoort van ons.

Namens actiegroep 'behoud burgemeester F.P.M. Willeme'

Woordvoerder actiegroep: Thed Rijnders 0651-696756

Susan Arendsen
Sander Arendsen
Huub Arends
Marga Bult
Eric Beyerink
Frank Dalenoord
Agnes Ten Dam- Koopman
Ine van Deth-Groener
Rob Froeling
Harry Groener
Martin Hulsmeijer
Jos Kienhuis
Remko Langendonk
Anke Loman
Martin Loman
Jan Looms
Freddy Mensink
Kim Molendijk-Grote Punt
Jos Nolten
Jeroen Ottink
Dennis Oude Hendrikman
Thed Rijnders
Bennie Tijink
Wanda Veldscholten
Robert Westerhof


---- --