Time : 14:40:02
Date : 13 December 2007
Sender Name: Xervicepoint

Nieuw : Selectiebureau zonder papier selecteert zonder CV

VMC selecteert 100% digitaal, interactief en zonder CV's via telefoon, video en internet;

VMC ontwikkelde een nieuwe interactieve selectiemethode zonder CV. Deze laagdrempelige methode via het internet maakt sollicteren en rekruteren effectiever, sneller en gemakkelijker, ook voor ervarings-deskundigen zonder CV. Het nieuwe systeem koppelt de kandidaat los van de consultant en maakt het hele selectieproces opvolgbaar en transparant van A tot Z.

Samen met Analyz-it uit Ham, een strategische internet software ontwikkelaar ontwikkelde VMC een nieuw interactief rekruterings-platform. Door het hele rekruteringsproces digitaal en online te systematiseren kunnen de rekruteerders elkaars taken overnemen en kunnen kandidaten en klanten via het internet de voortgang van het selectieproces opvolgen net als je dat doet bij pakje dat je verzend van de ene kant naar de andere kant van de wereld.

Na een telefonische intake (kennismaking), een geïnteresseerd kandidaat moet enkel z'n telefoonnummer bekendmaken bij zijn/haar reactie op een vacature, ontvangt de sollicitant een paswoord dat toegang geeft tot een website waar hij/zij zijn profiel dat door de recruteerder al aangemaakt werd, verder kan aanvullen in de taal die hij/zij best beheerst. Sneller en gemakkelijker solliciteren kan niet. Indien nodig worden video-assessments (rollenspellen opgenomen op video) toegevoegd. Het grote voordeel van dit nieuwe systeem is dat zowel de klant, de sollicitant als de recruteerder kunnen werken aan de invulling van de vacature op de plaats en het ogenblik dat hen het best past. Een ander voordeel is dat iedereen op voorhand weet wat er gebeuren zal en hoe dat in zijn werk gaat, omdat het hele proces permanent opvolgbaar is en van meet af aan voor iedereen duidelijk is.

Analyz-it ontwikkelde het nieuwe ASP platform, een online ERP-systeem op maat van dit selectiekantoor, met behulp van de nieuwste webtechnologieën zoals ASP.Net , SQL server en Ajax. Het voordeel van deze aanpak is dat het ERP pakket volledig mobiel is; dus te gebruiken op eender welke PC, zonder installatie van software. Bijkomend hoeft VMC zich geen zorgen te maken over upgrades of backups, aangezien deze service vervat is in de ASP overeenkomst.

VMC zal in totaal in het nieuwe innovatieve platform 250.000 euro investeren.

VMC Select is een erkend wervings - en selectiekantoor met 4 vestigingen nl. in Genk, Knokke, Herenthout en Hannuit. VMC werkt in het Nederlands, Frans, Engels en begeleidt de projecten van A tot Z. VMC zoekt voor haar opdrachtgevers in een tijdspanne van vier tot zes weken de meest geschikte kandidaat. Iedere opdracht is maatwerk. 90 % van de kandidaten zijn enkele jaren na aanwerving dan ook nog steeds actief in hun nieuwe job. Het kantoor is ISO-gecertifieerd en erkend door de Vlaamse overheid. Dat betekent dat opdrachtgevers via de ondernemingsportefeuille BEA kunnen betalen en zo tot 35% van hun investering terugbetaald krijgen.

Meer informatie
VMC Select erkend burea VG. 686/B
Contactpersoon: Peter Vleeschouwers
GSM 0479 29 74 75
Tel. +32 (0) 89 30.55.11
Fax +32 (0) 89 30.71.35
website : www.vmc-select.be

URL: http://www.vmc-select.be