KNHS


Lowina verkocht
13 december 2007
kjm-071213-lowina.jpg

ECHTEN (KNHS) - De merrie Lowina, waarmee Albert Zoer vele jaren succesvol uitkwam in de top van de springsport, is op 14-jarige leeftijd verkocht naar een Italiaanse amazone. Met de dochter van Farmer werd de doorbraak van Albert Zoer naar het hoogste niveau in de sport gerealiseerd.

"We hebben de Grote Prijzen van Cervia, Zuidlaren en Redefin weten te winnen en ook in alle andere Grote Prijzen waarin we van start gingen reden we ons bijna iedere keer in de prijzen", aldus Albert. Met Lowina was Albert Zoer als reserve ruiter aanwezig op de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Ook heeft de combinatie zich geplaatst voor de wereldbeker finale in Las Vegas van 2007. Pal voor deze wedstrijd liep Lowina een lichte blessure op, waardoor Zoer zich na de eerste wedstrijd moest terugtrekken. Het herstel vergde de gehele zomer en in Maastricht testte Albert de merrie voor de laatste keer. Ondertussen werd Lowina geïnsemineerd met sperma van de hengst Andiamo en het embryo werd overgebracht naar een draagmoeder.

"Ik heb heel veel aan Lowina te danken. Zij gaat naar een Italiaanse amazone, die haar in 1.30 m. wedstrijden gaat starten. Aan het einde van haar sportcarrière zal Lowina worden ingezet voor de fokkerij en de eerste twee veulens die geboren worden zijn voor de helft eigendom van de Italiaanse eigenaresse en voor de helft van ons. Lowina krijgt in een mooi land een goede plek", aldus Albert Zoer. De ruiter uit Echten rijdt volgende week tijdens Olympia in Londen met Lincoln en Okidoki.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto Albert Zoer met Lowina door: www.melissen.net