Gemeente Zeist

12-12-2007: Commissaris van de Koningin en gedeputeerde bezoeken Gemeentearchief Zeist
Laatst gewijzigd: 13 december 2007

Commissaris van de Koningin en gedeputeerde bezoeken Gemeentearchief Zeist

Op woensdag 12 december jongstleden brachten namens de provincie Utrecht de Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, en de gedeputeerde cultuur mevrouw A.H. Raven een bezoek aan het Gemeentearchief Zeist. Hun bezoek maakt voor hen onderdeel uit van een introductie in het archiefwezen.

Na het ontvangst door burgemeester J.J.L.M. Janssen is gesproken over de ontwikkeling van het Gemeentearchief Zeist in de afgelopen twintig jaar. Daarin kwam onder andere aan de orde de samenwerking binnen het archiefwezen en de oprichting van een Historisch Museum Zeist. Verder werden zij geïnformeerd over de bezoeken van de historisch geïnteresseerde burgers, de plannen tot samenwerking met andere culturele instellingen op erfgoedgebied binnen de gemeente Zeist en de digitalisering van archieven Daarnaast zijn de archiefbewaarplaatsen bezocht. Ook is een van de topstukken uit de collectie van het archief getoond. Dit is een charter van de Staten van de landen Utrecht uit 1677. Dit document handelt over de verkoop van de hoge heerlijkheid Zeist aan Willem Adriaan van Nassau-Odijk (1632-1705). Het is een op perkament geschreven akte met een uithangend zegel van de Staten van utrecht.

Eerder op de dag had men een bezoek gebracht aan het Streekarchivariaat `Kromme Rijngebied - Utrechtse Heuvelrug' in Wijk bij Duurstede. Reeds eerder was Het Utrechts Archief bezocht.

image

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Bureau Communicatie: tel. 030 6987213/740, e-mail: persvoorlichting@zeist.nl