Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 13-12-2007

Openbare dronkenschapASSEN De politie heeft een 22-jarige man uit Bovensmilde aangehouden. De man reed dronken over de Hoofdlaan. Hij wilde zich niet legitimeren en is daarop overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk ging de man met twee bonnen op zak weer naar huis. (07202322)

Winkeldief aangehouden

COEVORDEN Een wel zeer brutale man vroeg woensdagmiddag aan een caissière van een winkel aan de Rembrandtlaan om een pakje sigaretten te geven en liep toen doodleuk met sigaretten en een felsdrank onder de arm naar buiten zonder te betalen. De eigenaar van de winkel is de man gevolgd. De politie heeft de man aangehouden in zijn woning, daar bleek dat de man wiet en alcohol genuttigd had. De man kreeg een dagvaarding en moet zich voor de rechter verantwoorden (07202240)

ASSEN Een bekeuring van 130 euro is wat een 35-jarige Hoogevener kreeg, nadat hij betrapt was op het stelen van kerstverlichting in een winkel aan de Borgstee. De man deed woensdagmorgen voorkomen of hij de verlichting bij een andere winkel gekocht had. Na navraag bleek dat deze firma geen kerstverlichting verkocht. (07-202130) Jongen zwaar gewond na ongeval

BEILEN Een 17-jarige jongen uit Wijster raakte woensdagavond zwaar gewond bij een eenzijdig ongeval. De jongen zat als passagier in de auto bij en 18-jarige bestuurder uit Smilde. De twee reden rond 20.45 uur van Westerbork richting Beilen over de Lieving. In een bocht is de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur verloren. De jongen heeft enige tijd bekneld gezeten in de auto. De brandweer heeft assistentie verleend bij het bevrijden van de jongen. Politie houdt er rekening mee dat er te hard is gereden, nader onderzoek door de verkeersongevallen analisten zal dit moeten uitwijzen. (07-202310)

Ernstige ongevalEELDERWOLDE Op nog onverklaarbare wijze is maandag aan het eind van de middag een 69-jarige bestuurster op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De vrouw kwam uit Groningen en reed over de Groningerweg ter hoogte van het Scandinavisch dorp waar zij in de flauwe bocht rechtdoor reed. Op dat moment kwam een 66-jarige automobilist uit Groningen met zijn 63-jarige vrouw uit de tegengestelde richting aanrijden. De man kon een botsing niet voorkomen. Achter de man reed een 33-jarige automobiliste uit Veendam. Door het ongeval botste zij achter op de Groninger. Drie mensen werden naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht: de veroorzaakster met pijn in de borst, de bestuurder uit Groninegn met vermoedelijk een been breuk en zijn vrouw met onbekend letsel. (07202276)

Man raakt gewond

HOOGEVEEN Donderdagochtend reed een 46-jarige man uit Elim reed over de Middenveldweg. Vermoedelijk is de man onwel geworden. Door getuigen werd gezien dat de man met lage snelheid de berm en een daargelegen droge sloot in reed. De man is in zeer kritieke toestand naar het Bethesda ziekenhuis overgebracht. (07202349)

Rijden onder invloed
BEILEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een alcoholcontrole gehouden. Eén bestuurder, een 21-jarige Beilenaar, zat met te veel drank op achter het stuur (325 µg/l ongeveer 0,7 promille). Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (07-202325

Verkeerscontrole

ASSEN - Woensdag heeft de politie gecontroleerd in de wijken Pittelo en Lariks. In totaal hebben 70 automobilisten een blaasproef afgelegd, geen van hen had te veel drank op. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs. Eén bestuurder had een verlopen rijbewijs. Goed verlicht = beter zicht. Zeventien fietsers hadden hun fietserverlichting niet op orde, zij kregen een bekeuring. Jammer geld want voor een zelfde bedrag kun je bij de fietsen maker prima verlichting kopen. (07-202299)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.