Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 13-12-2007

Weer autokraak

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 12-12-2007: IJzerdraadje)

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 december werd voor de tweede keer in twee dagen (geprobeerd) in een auto in te breken.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Zonnebloemstraat in een auto werd ingebroken. Twee politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Agenten troffen inderdaad een man aan die een auto aan het openbreken was. Het bleek echter om de 33-jarige Haagse eigenaar van de auto te gaan. Hij had een dag eerder de sleutel in het contactslot laten zitten. Op dinsdag had een bekende van hem al geprobeerd de auto met een ijzerdraadje te openen en was daarbij door de politie aangehouden (zie het eerdere persbericht).

De eigenaar was nu zelf bezig om zich de toegang tot de auto te verschaffen. Nadat zijn gegevens waren gecontroleerd, mocht hij zijn legale inbraakpoging voortzetten.

Veel te hard

VIANEN/GELDERMALSEN Een automobilist moest op woensdag 12 december zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.

Rond 05.00 uur zagen agenten een automobilist ter hoogte van Vianen met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Den Bosch rijden. Zij gingen achter de automobilist, een 26-jarige man uit Someren, aan en klokten hem op 173 km/u, waar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Ter hoogte van Geldermalsen werd de automobilist aan de kant gezet.

De verdachte kreeg na de wettelijke correctie een bekeuring voor 67 km/u te hard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Scootercontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN De politie heeft op woensdag 12 december een scootercontrole op de Blokhoeve in Nieuwegein en op De Slinger in Houten gehouden.

Van 14.00 uur tot 17.00 uur werden in Nieuwegein 43 bromfietsen gecontroleerd, waarvan 23 eigenaren werden bekeurd. De controle in Houten was van 18.00 uur tot 20.15 uur en daarbij werden dertien brom- en snorfietsen en hun eigenaren aan een kritische controle onderworpen. Hier werden zeven eigenaren bekeurd.

In totaal werden aan de dertig overtreders, 45 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: te hoge constructiesnelheid (15), geen rijbewijs (8), geen helm op (2) en te veel geluid (6). Van zes bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd en in beslag genomen.

In de avonduren werden in Houten twintig fietsers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Automobilist gewond

VIANEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op woensdag 12 december één van de betrokken automobilisten gewond.

Rond 19.00 uur reed een 49-jarige automobilist uit Haarlem over de Lange Dreef. Op de kruising met de Stuartweg verleende hij geen voorrang aan een 41-jarige automobilist uit Putten, met een aanrijding tot gevolg.

De Haarlemmer werd met een hoofdwond per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Winkeldievegges

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 december werden drie meisjes op verdenking van winkeldiefstal aangehouden.

Rond 18.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Hoog Zandveld dat drie meisjes zich verdacht in de winkel gedroegen. Vervolgens zag hij dat zij meerdere goederen uit de stellingen pakten, deze in een tas deden en zonder te betalen de winkel uitliepen. De medewerker sprak het drietal aan, waarop zij hem direct verbaal bedreigden en er vervolgens vandoor gingen.

Gewaarschuwde agenten gingen ter plaatse. Toen de verdachten de agenten zagen, renden zij weg. De agenten zetten de achtervolging in en hield het drietal, twee meisjes van 14 jaar en één van 11 jaar allen uit Nieuwegein, aan.

Het drietal werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. In de tas werden inderdaad gestolen goederen aangetroffen. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerk

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 december werd een jongen op het afsteken van vuurwerk betrapt en bekeurd.

Rond 17.20 uur hoorden agenten in de omgeving van de Nedereindseweg dat er vuurwerk werd afgestoken. Zij stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen een 15-jarige jongen uit Nieuwegein aan. Hij was nog in het bezit van zeven strijkers en één widowmaker. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Er werd telefonisch contact opgenomen met de moeder van de verdachte. Zij ging ermee akkoord dat het proces-verbaal voor afhandeling middels een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Gaslek

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 december werd bij werkzaamheden een gasleiding geraakt. De directe omgeving werd afgezet.

Rond 16.00 uur kregen de politie en brandweer de melding dat op de Noordstedeweg een sterke gaslucht werd geroken. Ter plaatse bleek dat op de parallelweg bij de Raadstede graafwerkzaamheden werden verricht en daarbij kennelijk een gasleiding was geraakt.

De omgeving werd afgezet en het energiebedrijf stuurde monteurs om het lek te dichten. Tegen 18.25 uur was het gevaar geweken en werd de afzetting van de Noordstedeweg opgeheven.

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 december raakte een 56-jarige automobilist uit Nieuwegein betrokken bij een aanrijding. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 20.00 uur reed een 64-jarige automobilist uit Utrecht over de Taludweg. Hij sorteerde linksvoor om richting de A.C. Verhoefweg te rijden. Op het punt dat de rijbaan van één baan voor linksaf, naar twee banen voor linksaf gaat, wilde een 56-jarige automobilist uit Nieuwegein de Utrechter links voorbij gaan. Daarbij botste hij met de rechtervoorzijde van zijn auto tegen de linkerachterzijde van de auto van de Utrechter.

De politie kwam ter plaatse en de Nieuwegeiner bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 520 ug/l, bijna tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.