Politie Haaglanden

Persberichten 13 december

Haaglanden, 13-12-2007

Inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag Een oplettende buurtbewoner waarschuwde woensdagmiddag 12 december om 14.50 uur de politie toen hij zag dat er werd ingebroken in een woning aan de Woonstede. De man vertelde dat een persoon op het balkon was geklommen en dat een tweede persoon op de uitkijk bleef staan. Daarop gingen meerdere politiemensen naar die locatie. Een politieagent die in de binnentuinen vlak bij die woning liep, zag daar een man vanaf het balkon naar beneden springen. De man had iets in zijn handen en rende weg richting Woonstede. De agent rende achter hem aan en waarschuwde ondertussen zijn collegas die de 20-jarige man uit Den Haag op de Beresteinlaan aanhielden. De tweede verdachte, een 19-jarige man uit Den Haag, werd op de Middenstede aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten in een woning aan de Middenstede hadden ingebroken. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Drie hennepkwekerijen ontmanteld
Den Haag Bij een hennepactie trof de politie op woensdag 12 december in drie panden hennepkwekerijen aan. In een woning in de Stevingstraat ontdekten agenten een kwekerij met ongeveer 380 planten. In een loods in de Korbootstraat trof de politie 1.000 planten aan en in een woning in de Van Bleiswijkstraat 835 planten. De politie nam uit alle panden de apparatuur en planten in beslag voor vernietiging. Eneco constateerde dat bij alle drie de kwekerijen illegaal stroom werd afgetapt. Er werden geen aanhoudingen verricht. De politie doet momenteel onderzoek naar de eigenaren van de kwekerijen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt
Den Haag Twee automobilisten die op 12 december op de Maanweg 105 km/u reden in plaats van de toegestane 50 km/u, konden gelijk hun rijbewijs inleveren bij de politie. Van de tussen 18.00 en 23.00 uur 960 gecontroleerde passanten kregen er 19 een bekeuring.

Ontvlambare verrassing onder bromfietszadel
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar die tijdens een verkeerscontrole op de Gouverneurlaan om 19.20 uur in eerste instantie met zijn scooter verder mocht rijden, is even later alsnog aangehouden. Politieagenten hoorden van een getuige namelijk dat er een gevaarlijke lading onder de buddyseat was verborgen. De verdachte weigerde het zadel open te maken en toen de agenten eronder keken, snapten ze waarom: daar troffen ze 30 stuks zwaar vuurwerk aan.

Diefstal jerrycan
Den Haag Een politieman in zijn vrije tijd zag woensdagavond 12 december om 21.00 uur op de Leyweg hoe een jongen een jerrycan uit de laadbak van een busje haalde en daarmee wegliep. De politieman ging in zijn auto achter de verdachte aan en waarschuwde via de telefoon zijn collegas. Op de Maartensdijklaan lukte het hem om de verdachte aan te houden. De verdachte, een 14-jarige Hagenaar, werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. De jongen verklaarde dat hij de jerrycan had weggegooid in de bosjes.

Drie jongens proberen in te breken
Den Haag - Een oplettende getuige zag en hoorde dat drie jongens op 12 december om 10.15 uur op de Lau Mazirelaan probeerden een raam van een woning open te breken. Doordat de getuige een goed signalement gaf konden politieagenten de drie, op het Kaapseplein aanhouden. De jongens (15 en 16) zitten nog vast voor verhoor, de politie onderzoekt de zaak.

Dief gesnapt
Den Haag Een 24-jarige man uit Den Haag zag 12 december om 22.15 uur kans geld weg te nemen uit een geldkistje van een restaurant aan de Prinsestraat. Een werknemer had de man zien rommelen en vertrouwde het niet. Aan de hand van een signalement hielden agenten de man aan. Hij had het gestolen geld nog op zak. De Hagenaar blijkt een bekende veelpleger te zijn en zit nog vast.

Deurwaarder vindt hennepkwekerij
Den Haag Een gerechtsdeurwaarder keek 12 december om 15.15 uur vreemd op toen hij in een woning aan de Vaillantlaan een hennepkwekerij aantrof. De hennepkwekerij bestond uit apparatuur en ongeveer 50 planten. Eneco constateerde de diefstal van stroom. De politie liet de kwekerij ontmantelen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. In beide gevallen kwam de politie de kwekerijen op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man slaat buurvrouw
Voorburg De politie hield woensdagavond 12 december rond 19.15 uur in de Reuvenslaan in Voorburg een 56-jarige man aan wegens brandstichting in zijn woning en mishandeling van de buurvrouw. De man stak volgens de brandweer papieren in de gootsteen in zijn keuken in brand en daarop ontstond grote rookontwikkeling in de woning. De buurvrouw sprak de man aan op de brandstichting en kreeg vervolgens een vuistslag in haar gezicht. De vrouw heeft aangifte van mishandeling gedaan. Zij had een pijnlijke en gezwollen lip.

Chocoladedief
Voorburg Medewerkers van een supermarkt aan de Koningin Julianalaan hielden woensdag 12 december om 12.30 uur een 16-jarige winkeldief uit Pijnacker-Nootdorp aan. De jongen had twee chocoladerepen gestolen. De politie overlegde met zijn ouders en besloot de zaak af te doen met een Halt-verwijzing.

Geen vuurwerk maar hennep
Wassenaar De politie onderzocht woensdag 12 december om 09.00 uur een melding die binnen was gekomen bij M. (0800-7000). Volgens de melder zou er een vrachtwagen vol met vuurwerk een pand aan de Rijksstraatweg binnengebracht zijn. In de woning vonden de agenten geen vuurwerk, maar in een geblindeerde slaapkamer vonden zij een hennepkwekerij van 325 planten. De bewoner van het pand, een 35-jarige man uit Wassenaar en zijn 31-jarige vriendin uit Den Haag zijn aangehouden en kregen een proces-verbaal.

2.058 autos langs radar
Wassenaar Agenten hielden woensdag 12 december tussen 13.30 en 23.00 uur een snelheidscontrole aan de Wittenburgerweg. 2.058 autos kwamen langs de controle en 648 automobilisten kunnen binnenkort een boete thuis verwachten wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.

Twee mannen op gestolen motoren aangehouden
Rijswijk De politie hield woensdagavond 12 december om 20.35 uur in Rijswijk na een achtervolging drie mannen op twee gestolen motoren aan. Surveillerende agenten zagen dat twee motoren op de Beatrixlaan er met hoge snelheid vandoor gingen en zetten de achtervolging in. Via het politiebureau trokken ze de kentekens na en hoorden ze dat de twee motoren gestolen waren. Meerdere politiewagens sloten zich daarop aan bij de achtervolging. Uiteindelijk reden ze een 31-jarige man uit Den Haag samen met zijn bijrijder (een 26-jarige Hagenaar) in de Meermanstraat klem. De andere motorrijder (26 jaar uit Den Haag) kon in de Kavelstraat worden aangehouden. Beide motoren zijn in beslag genomen. De 31-jarige verdachte werd gezocht door politie en justitie en had nog een gevangenisstraf openstaan.

Fietsendieven aangehouden
Rijswijk De politie hield woensdag 12 december om 12.00 uur twee Rijswijkers (16-18) aan op verdenking van fietsendiefstal. Een getuige zag dat beide jongeren een fiets vanaf de Strijplaan wegnamen en deze op een scooter vervoerden. Gealarmeerde politieagenten wisten het tweetal te achterhalen. Op het bureau bekenden zij hun aandeel. Beiden kregen een proces-verbaal.

Graffititekst op brug verraadt dader
Den Hoorn De politie hield woensdagmiddag om 16.50 uur een 17-jarige man uit Den Hoorn aan voor het bekladden van een brug aan de Hoornsekade. Een getuige zag woensdagmiddag hoe drie jongens de brug bekladden en belde de politie. Toen de agenten bij de brug aankwamen, was het drietal er al vandoor. Aan de hand van de teksten die de jongens op de brug hadden geschreven, kon de politie de identiteit van één van de drie daders achterhalen. Het betrof een 17-jarige jongeman uit Den Hoorn. Hij kon thuis worden aangehouden en heeft bekend. De politie weet inmiddels ook wie de overige twee jongens zijn, en zal hen binnenkort verhoren.

Met gestolen shovel door muur supermarkt
Naaldwijk Onbekenden reden donderdagochtend 13 december om 4.25 uur uur in de Verdilaan in Naaldwijk een shovel in de pui van een supermarkt. Gealarmeerde agenten zagen aan de achterzijde van het pand een groot gat. Van de daders ontbrak ieder spoor. De shovel stond nog met draaiende motor en had doorverbonden draden. Uit onderzoek bleek dat de dader(s) niet in de winkel zijn geweest. De politie onderzoekt de zaak.

Alcoholcontrole
Naaldwijk De politie hield op woensdagavond 12 december tussen 21.00 en 22.45 uur een alcolholcontrole op de N222 ter hoogte van de bloemenveiling. In totaal werden 85 automobilisten gecontroleerd. Een van hen werd aangehouden. Uit de blaastest bleek dat een 46-jarige man uit Schiedam teveel had gedronken: 570 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Hij kreeg een rijverbod van zes uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Auto rijdt fietser aan
Delft De politie kreeg woensdag 12 december om 07.20 uur melding van een aanrijding op de Van Foreestweg. Daar aangekomen, bleek dat een 18-jarige fietser uit Delft door een 28-jarige automobilist was aangereden. De fietser en auto reden elkaar tegemoet op op de van Van Kinschotstraat, maar op de kruising met de Foreestweg zag de automobilist de fietser over het hoofd. Daardoor viel de fietser en moest hij naar het ziekenhuis met een pijnlijk been.

Mes en kruiden
Delft Medewerkers van een supermarkt betrapten woensdag 12 december om 20.40 uur een 33-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. Agenten brachten de man over naar het politiebureau waar bleek dat hij niet alleen een potje kruiden had gestolen, hij had ook een stilettomes op zak had. De Hagenaar deed afstand van het wapen en kreeg een boete voor de winkeldiefstal.

Gewapende man legt treinverkeer stil
Delft- Het treinverkeer tussen Schiedam en Delft heeft woensdagavond enkele uren stilgelegen. De politie zette om 21.30 een trein stil in Delft-Zuid, omdat er een gewapende man in de trein was gesignaleerd.. Via 112 hadden twee reizigers de politie gemeld dat ze een man in de trein zagen met een vuurwapen op zak. De man maakte op hen een verwarde indruk. De politie liet met behulp van een arrestatieteam op een controleerde ongeveer de honderd reizigers uit de trein stappen. Omdat de politie een duidelijk signalement van de verdachte had, kon deze zonder problemen worden aangehouden. Na het doorzoeken van de trein werd het vuurwapen gevonden in een prullenbak. Bij nader onderzoek bleek het om een nepwapen te gaan. De 31-jarige man uit Den Haag is aangehouden. Tussen Rotterdam en Den Haag liepen de vertragingen vanwege het incident tot ruim een uur op.

Inbraak in Peuterspeelzaal Pepijn te Nootdorp
Nootdorp - In de nacht van dinsdag 11 of woensdag 12 december is er ingebroken bij peuterspeelzaal Pepijn aan de Koningin Julianastraat 12 te Nootdorp.
Onbekenden hadden aan de zijkant van het gebouw een raam opgebroken en wisten zo binnen te komen. Diverse goederen zijn gestolen, onder meer een witte kluis. De politie vermoedt dat de inbrekers de gestolen spullen in een blauwe plastic afvalbak van het merk Curver hebben meegenomen.
De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Mocht u in de nacht van 11 op 12 december 2007 iets gezien of gehoord hebben wat mogelijk te maken heeft met deze inbraak dan kunt u contact opnemen met het bureau van de politie te Pijnacker-Nootdorp tel. 0900-8844. Wilt u dit liever anoniem doen, dan kunt u bellen met M op 0800 -7000.

Verdachten mishandeling aangehouden
Zoetermeer De politie hield woensdag 12 december om 17.15 uur drie jongeren (13-16) aan op verdenking van mishandeling van een 16-jarige Zoetermeerder. Door vooralsnog onbekende oorzaak werd de 16-jarige nabij het Belvederebos door het drietal mishandeld. Het slachtoffer raakte licht gewond. Op aanwijzingen van de jongen konden de agenten de jongeren aanhouden.