Gemeente Ermelo


Werkzaamheden bosgebied Ruigeveld

Op korte termijn beginnen werkzaamheden uitgevoerd in het bosgebied Ruigeveld aan de Ericalaan, en dan met name in het gedeelte rond de trimbaan. Die werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van bomen, vooral langs de paden. Dat heeft deels te maken met uw veiligheid en deels met de groei van het bos.

Zo staat een aantal bomen erg scheef. Dat is op zich niet erg, maar als de stabiliteit in gevaar komt, is ingrijpen noodzakelijk. Andere bomen verhinderen de groei van bomen die juist voor de toekomst van het bos belangrijk zijn, of zij nemen al het licht voor de bosverjonging weg. Die bosverjonging zal over pakweg 50 jaar het bosbeeld gaan bepalen. Om op lange termijn nog steeds mooi bos te hebben, moet nu al ingegrepen worden.

De bomen die worden verwijderd zijn met oranje stippen gemerkt. In een later stadium zullen ook bomen uit de bosvakken zelf worden verwijderd. Dat gebeurt nu niet, omdat de gemeente zorgvuldig het effect van de maatregelen wil bekijken. Bovendien wordt geprobeerd om de overlast voor u als bosgebruiker tot een minimum te beperken: vandaar een gefaseerde aanpak in meerdere jaren.

Het is onvermijdelijk dat u toch enige overlast zult ondervinden van de werkzaamheden. Wij hopen dat u daarvoor begrip kunt opbrengen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de bosbeheerdervan de gemeente Ermelo, de heer H.J. Zwart, telefoon 0653366985."