Politiebond ACP

12 december 2007

Eerste actie politie bekend

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

Het CAO overleg met minister Ter Horst is opgeschort.

Onze eis: een inkomensverhoging voor iedereen bij de politie van 200 euro netto. Daarvoor strijden we verder, samen met jou.

De ACP en de ANPV slaan de handen ineen voor actie. Ons doel is helder: de minister moet waardering hebben voor haar politiemensen. Die waardering begint met 200 euro onder de streep! Morgen, donderdag 13 december gaan we van start met de eerste politieactie. De korpsbeheerders (en de korpschefs) van de regio Midden- en West-Brabant en het KLPD hebben de actieaanzegging inmiddels ontvangen.

In Midden- en West-Brabant vindt in de avond en nacht een grote Europese alcoholverkeerscontrole plaats. Belangrijk politiewerk; alcohol is doodsoorzaak nummer 1 in het verkeer. Onze collegas erkennen het belang van deze werkzaamheden, die s nachts in weer en wind uitgevoerd worden. De actie gaat daarom wel van start, maar om middernacht wordt het werk stilgelegd. De collegas worden op dat moment opgeroepen voor een actievergadering die tot 05.00 uur s ochtends duurt. ACP onderhandelaars Gerrit van de Kamp en Wiep van der Pal zullen met de collegas de rest van de dienst doorbrengen.
---