Tweede Kamer der Staten Generaal

Plenair debat over burgerinitiatief ?stop fout vlees?

De Tweede Kamer is voornemens op donderdag 13 december aanstaande vanaf 10.15 uur het burgerinitiatief ?Stop fout vlees? in een plenair debat te behandelen. Het betreft het eerste burgerinitiatief dat door de Tweede Kamer in behandeling is genomen.

Het burgerinitiatief ?Stop fout vlees? is op 13 februari 2007 bij de Tweede Kamer ingediend door Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief. Op voorstel van de commissie voor de Verzoekschriften en Burgerinitiatieven (V&B) heeft de Tweede Kamer op 26 april besloten tot het in behandeling nemen van het burgerinitiatief en de voorbereiding te laten verrichten door de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De Tweede Kamer heeft op 4 december 2007 ingestemd met de procedure van de plenaire behandeling van het burgerinitiatief.

De Tweede Kamer heeft gekozen voor de volgende opzet van het plenaire debat:

- De initiatiefnemer zal een toelichting geven op het burgerinitiatief. Een vertegenwoordiger van de initiatiefnemers wordt in de gelegenheid gesteld om vanachter het spreekgestoelte de Tweede Kamer toe te spreken.


- Het debat wordt gevoerd tussen de woordvoerders van de fracties, waarbij zij alleen elkaar vragen kunnen stellen;

Het streven is om de stemming over dit initiatief vóór het kerstreces te laten plaatshebben.