Gemeente Beverwijk


Inspraakavond ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011

Donderdag 13 december 2007 organiseert de gemeente een inspraakbijeenkomst over het ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011. Op deze avond wordt het plan toegelicht en krijgen geĂŻnteresseerden de gelegenheid te reageren. Iedereen die interesse heeft in of wil meedenken over het Wmo-beleidsplan is daarom van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 1 en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Afstemmen
De gemeente Beverwijk wil het Wmo-beleid goed afstemmen met inwoners en instellingen en vindt het belangrijk dat zij meedenken over maatschappelijke ondersteuning. Zij krijgen daarom een belangrijke stem en hebben inspraak in het beleid.

Meedoen!
In januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. De kracht van de Wmo zit in de lokale aanpak, want gemeenten voeren de Wmo uit. Het motto van de Wmo is 'Meedoen!'. Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. Dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de burger zelf. Wanneer een burger met zijn eigen netwerk van familie en vrienden dit niet kan regelen, kan hij een beroep doen op de gemeente voor ondersteuning.

Prestatievelden
In de Wmo zijn negen prestatievelden opgenomen. Deze gaan over allerlei vormen van ondersteuning op het gebied van leefbaarheid, jeugd, informatie & advies, vrijwilligers en mantelzorgondersteuning, individuele voorzieningen voor mensen met een beperking en maatschappelijke opvang. In het ontwerp Wmo-beleidsplan 2008-2011 zijn de prestatievelden globaal uitgewerkt.

Zienswijzen
Naast de inspraakavond is het is mogelijk om tot 19 december 2007 zienswijzen op het ontwerp Wmo-beleidsplan op te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Het plan is op te halen in het Stadskantoor en te downloaden via www.beverwijk.nl.

Na de inspraak wordt het Wmo-beleidsplan 2008-2011 door het college van burgemeester en wethouders ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.