Gemeente Gennep


Persberichten

Klimaatbosje voor de toekomst in Gennep
Op donderdag 13 december om 14.00 uur zal gemeente Gennep een officieel klimaatbosje planten in het Pagepark, de nieuwbouwwijk aan de Willem Boyeweg. Dit gebeurt in het kader van de landelijke campagne `Kies voor de toekomst, plant een klimaatbosje!'. Met de aanleg van dit bosje laten de bestuurders van Gennep zien dat zij het klimaat een warm hart toe dragen. Dit initiatief moet bewoners inspireren om na te denken over oplossingen voor het klimaatprobleem en hun eigen keuzes daarin.
Leerlingen van groep 7 van de Maria Gorettischool zijn in het kader van milieu-educatie uitgenodigd om bij de aanplant aanwezig te zijn. Zij zullen mogelijk ook zelf de schop ter hand nemen. Verantwoordelijk wethouder A. Jansen zal namens de gemeente een kort woordje spreken. Daarnaast zal waarschijnlijk ook de firma Van Wijnen, projectontwikkelaar van het Pagepark, de aanplant bijwonen.

Symbolisch
Het klimaatbosje bestaat uit een informatiepaneel en zes walnotenbomen, die worden geplant in een kenmerkende driehoek. De walnotenboom is een echte gebruiksboom; het hout wordt uiteindelijk vaak gebruikt voor meubels en dergelijke. De aanplant van bomen is een efficiënte manier om CO2 vast te leggen. De klimaatbosjes staan dan ook symbool voor de grote compensatiebossen die men elders ter wereld aanlegt om de opwarming van de aarde af te remmen.

Duurzame ontwikkeling
De gemeente wil inhoud geven aan haar voorbeeldfunctie op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling. Met het planten van een klimaatbosje geeft de gemeente uiting aan deze ambitie.