Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Inloopavond Fietspad tussen Kinderdijk en Nieuw Lekkerland

Tracéstudie gereed

Op donderdag 13 december 2007 organiseren de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Nieuw Lekkerland en het waterschap Rivierenland een inloopbijeenkomst in het kader van de aanleg van het fietspad tussen Kinderdijk en Nieuw Lekkerland. De inloopavond vindt plaats in het gemeentehuis van Nieuw Lekkerland.

Met deze inloopavond willen de betrokken partijen de inwoners van Kinderdijk en Nieuw Lekkerland informeren over de resultaten van de Tracéstudie. Het fietspad Kinderdijk - Nieuw Lekkerland (F268) maakt onderdeel uit van het Fietsplan 2001 van de Provincie Zuid-Holland. Het is een ontbrekende schakel in een netwerk van regionale fietspaden ten oosten van Rotterdam. Na een bijeenkomst in november 2005 konden omwonenden reageren op het voorstel voor een fietspad, waarna een Tracéstudie is uitgevoerd. Deze Tracéstudie is nu afgerond, waarbij ook rekening is gehouden met de opmerkingen die tijdens de bijeenkomst in 2005 zijn gemaakt. De volgende fase is de realisatie van het fietspad.

Relatie dijkverzwaring
Het waterschap wil op termijn een dijkverzwaring uitvoeren op onderdelen van het traject waar het fietspad is gepland, zodat het fietspad in twee fases wordt aangelegd. De eerste fase begint in de kern Kinderdijk en eindigt ter hoogte van gemaal Kinderdijk. De realisatie hiervan start vanaf begin 2008. De tweede fase is het resterende traject tot Nieuw-Lekkerland en wordt gelijktijdig met de dijkverzwaring uitgevoerd.

Praktische informatie
Tussen 17.00 uur en 20.00 uur kunnen belangstellenden op het gemeentehuis langskomen om te worden geïnformeerd over het project en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De inloopbijeenkomst is informeel van karakter en is voor iedereen toegankelijk. Het gemeentehuis van Nieuw Lekkerland is gevestigd aan het Raadhuisplein 1 te Nieuw Lekkerland.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22