Gemeente Hoorn


Presentatie ontwikkelingsmogelijkheden voor stationsgebied Hoorn

3 december 2007 - Op donderdag 13 december komt de Task Force Ruimtewinst naar Hoorn om een presentatie te geven over de mogelijkheden om het stationsgebied van Hoorn op een goede en verantwoorde wijze verder tot ontwikkeling te brengen. De presentatie is openbaar, vindt plaats in de Noorderkerk (Kleine Noord 30) en begint om 19.30 uur.

Task Force Ruimtewinst De provincie Noord-Holland heeft de Task Force opgericht om ruimtelijke vraagstukken te helpen oplossen. Deze onafhankelijke commissie verdiept zich in binnenstedelijke projecten, die qua opgave en aanpak opmerkelijk en baanbrekend zijn. Het moet gaan om projecten waarin intensief en efficiënt ruimtegebruik gekoppeld kunnen worden aan hoge kwaliteit van woongebieden en/of bedrijventerreinen. De leden van de Task Force zijn afkomstig uit de provinciale overheid en deskundigen uit de sector van de ruimtelijke ontwikkeling.

Betrokkenheid gemeente Al eerder heeft de gemeente Hoorn samen met de Nederlandse Spoorwegen onderzoek verricht naar de ontwikkelingsmogelijkheden van het stationsgebied. Dat leidde tot een plan dat financieel niet haalbaar bleek. Het onderzoek kwam stil te liggen. Toen gedeputeerde T. Hooijmaijers tijdens een werkbezoek van de problemen hoorde, nodigde hij het gemeentebestuur uit de Task Force in te schakelen. Dat is een half jaar geleden gebeurd. Gevraagd is naar de mogelijkheden voor een functionele en financieel haalbare invulling van het gebied, rekening houdend met verkeersafwikkeling en parkeren. Allereerst heeft de gemeente de benodigde informatie aangeleverd en het onderzoeksgebied uitgebreid met het Pelmolenpad. Vervolgens is de Task Force met zijn adviseurs zelfstandig aan de slag gegaan met onderzoek en visieontwikkeling. Tot op dit moment is nog niemand op de hoogte van de onderzoeksresultaten en het advies.

Informatie De Task Force wil graag iedereen die betrokken is bij het gebied gelijktijdig informeren. Naast vertegenwoordigers van gemeente en gemeentebestuur zijn andere belanghebbenden en belangstellenden dan ook van harte welkom bij de presentatie in de Noorderkerk. Omwonenden en bedrijven in de directe omgeving hebben een uitnodiging ontvangen. Het programma voor 13 december ziet er als volgt uit: * 19.00 uur: ontvangst met koffie en thee; * 19.30 uur: opening door de heer Han ter Heegde, voorzitter van de Task Force Ruimtewinst; * 20.05 uur: presentaties door de ingeschakelde stedenbouwkundige bureaus; * 21.00 uur het advies, gevolgd door een vragenronde en openbare discussie; * 23.00 uur einde.