Technische Universiteit Delft

MembraanBioReactoren: europees onderzoek en actuele ontwikkelingen door PAO

Cursus van het PAO

13 december 2007 - 14 december 2007
plaats:

Wat leert u als cursist

* U bent direct op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op MBR-gebied

* U maakt kennis met de onderzoeken die lopen en die moeten leiden tot een verdieping van het inzicht in de werking van de MBR's
* U komt in contact met het Europese MBR-netwerk

Waar gaat de cursus over
Op het gebied van de behandeling van afvalwater hebben de MembraanBioReactoren, kortweg MBR's, voor een enorme innovatieve ontwikkeling gezorgd. Bij vrijwel alle nieuwbouwprojecten wordt de inzet van MBR's als alternatief voor de conventionele actief-slibsystemen overwogen. Ook voor verbouwing of opwaardering van bestaande installaties is de MBR een aantrekkelijke optie. Ter ondersteuning van de toepasbaarheid en ter verdere ontwikkeling van de techniek lopen op dit moment diverse Europese onderzoeksprogramma's, zoals Amedeus, Eurombra en MBRTrain. De resultaten hiervan komen momenteel ter beschikking binnen de onderzoekswereld. Ten einde een snelle vertaling van de onderzoeksresultaten naar de praktijk te bewerkstelligen is een eerste kennisoverdracht nodig; het eerste deel van de cursus zal hierop de volle aandacht richten. Daarnaast zit ook de praktijk niet stil en worden er op grote schaal vernieuwingen doorgevoerd in MBR-projecten. Het tweede deel van de cursus gaat op de meest actuele ontwikkelingen in.

Voor wie is de cursus bedoeld
De cursus is bedoeld voor technologen en projectingenieurs, werkzaam bij waterschappen, ingenieursbureaus en leveranciers. U heeft reeds enige kennis van MBR's en u wilt u verder ontwikkelen in deze innovatieve zuiveringstechniek.

Meer informatie en aanmelding? www.pao.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 29 november 2007