Ingezonden persbericht


Persbericht
VOOR 13 DECEMBER; Badcuyp Centrum voor Muziek

Wereldklasse in een one-off concert; jesse van ruller en peter bernstein

In de Badcuyp Centrum voor Muziek vindt een one-off concert plaats met musici van absolute wereldklasse. Gitarist Jesse van Ruller (de enige Nederlander ooit, onderscheiden met de Thelonious-Monk-Award) heeft een passie voor de muziek van Peter Bernstein, wat de aanleiding vormt tot het organiseren van dit bijzondere concert met deze bijzondere Amerikaanse gitarist. Bernsteins muziek laat zich het beste omschrijven als soulfull jazz met lyrische improvisaties. Als gitarist wordt hij in Amerika geroemd als een van de meest expressieve en dynamische jazz-gitaristen op dit moment. Bernstein beschikt over een geheel eigen geluid, rijk en zingend met een perfecte timing en laid-back frasering. Zijn electrisch versterkte, acoustische gitaar wordt niet meer gemaakt. Wel passend, omdat musici als Bernstein zelf ook een zeldzaamheid zijn. De gitaargrootheden, Jesse van Ruller en Peter Bernstein, worden bij dit uniek concert terzijde gestaan door Stefan Lievestro (contrabas) en Flin van Hemmen (drums).

Donderdag, 13 december. Aanvang 21.30 uur, in de bovenzaal van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang E 8,-.

De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muzikale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

///einde persbericht///

Met vriendelijke groet,

Loek Lufting, communicatie en media

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM AMSTERDAM

Tel. 020-675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag

E-mail communicatie@badcuyp.nl