Ingezonden persbericht


FALSTAFF MEDIA

DE PESTKOP - TOM VAN ROSSUM
PAPERBACK - 112 BLZ

Te bestellen bij: www.falstaffmedia.nl of via de boekwinkel
ISBN/EAN: 9789077751817 Prijs Euro 9,95 (ex. Portokosten)

Rob, bijna 10 jaar, zit in groep 6 en wordt stelselmatig gepest door zijn klasgenoot Jeroen. Ook de vader van Rob heeft de neiging zijn zoon te kleineren en ook zijn twee jaar oudere zusje gaat niet vrijuit. Van niemand in zijn omgeving is steun te verwachten. Totdat op een ijskoude winternacht Rob weg loopt van huis en op zoek gaat naar iemand die mogelijk wel om hem geeft. Zijn moeder is ten einde raad en zoekt in haar wanhoop tussen de spullen van Rob naar een aanwijzing. Die vindt ze, en vanaf dat moment stapelen de gebeurtenissen zich in rap tempo op. Maar dan draaien de rol- len zich om. . .
Het boekje is een lichtpunt voor gepeste kinderen (8+), confronterend voor pestkoppen, verhelderend voor ouders en een aanrader voor leerkrachten wanneer het thema `pesten' aan de orde komt.

Veel gehoorde reactie van kinderen die een vragenformulier hadden ingevuld na het lezen: "eenmaal aan het boek begonnen kon ik het niet meer wegleggen, zo vet spannend was het."

De pestkop is een realistisch verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar en gebaseerd op een nog altijd zeer actueel thema. Spannend van het begin tot het eind. De jonge lezer zal zich laten meesle- pen van de ene verrassende wending in de andere.
Ook kan de pestkop steun en troost bieden aan slachtoffertjes van pesterijen omdat zij zich niet alleen in het verhaal zullen herkennen maar ook zullen ontdekken dat ze zelf óók iets kunnen doen. De pestkop kan voorts een ingang bieden op basisscholen om dit beladen on- derwerp bespreekbaar te maken. Het verhaal kan mijns inziens in ruime mate gespreksstof opleveren dan wel de gelegenheid bieden om te oefenen via rollenspel. Op een speelse manier wordt in de pestkop een tipje opgelicht van de achtergronden van waaruit het kind tot dit soort gedragingen komt. En het inzicht dat er uiteindelijk niet heel veel verschillen blijken te zijn tussen de drijfveren van pestkoppen en die van slachtoffers, kan meehelpen gemakkelijker een brug te slaan.
De pestkop is een aanrader voor elk kind dat in aanraking komt met pestgedrag. Hoe hiermee omgegaan wordt is immers van vitaal belang voor de verdere vorming van een kind. Zoals bekend kan pestgedrag op latere leeftijd veel schade aanrichten. Ook ouders kunnen handvatten geboden worden via dit verhaal.

Falstaff Media Falstaffstraat 18 1827 RR Alkmaar T 072 7112138 Postbank 4298481 K.v.K 37110460 BTW nr.: NL 1852.34.082.B01 Website: www.falstaffmedia.nl E-mail: info@falstaffmedia.nl


---- --