EclipseIT breidt dienstverlening uit met Business Intelligence


CAPELLE A.D. IJSSEL, 20071211 -- Met ingang van 1 januari 2008 breidt EclipseIT, specialist in software testen, haar dienstverlening uit met Business Intelligence. Hiertoe is Jan-Paul Meijer aangetrokken als directeur BI Solutions. De heer Meijer was voorheen werkzaam als business unit manager bij Ordina VisionWorks, adjunct-directeur bij LogicaCMG en heeft zijn sporen verdiend op Business Intelligence gebied. Hij zal binnen EclipseIT de Business Intelligence en data warehouse competentie verder vorm gaan geven.

Dhr. Meijer wordt ter zijde gestaan door twee competence managers, te weten Ivo van der Heijden en Robert Allewijn. De heer Van der Heijden was voorheen projectmanager, consultant en competence manager Business Intelligence bij LogicaCMG. De heer Allewijn heeft zich verdienstelijk gemaakt als BI projectmanager, auditor en business consultant bij onder andere Ordina. Allen hebben zij inmiddels elk meer dan tien jaar ervaring in dit vakgebied.

Voor Kue-Hang Cheong, directeur van EclipseIT, is de uitbreiding van de dienstverlening een logische stap. "EclipseIT wil klanten ondersteunen in het bouwen van bruggen tussen ICT en bedrijfsprocessen. Naast het valideren van processen door middel van software testen, krijgen we steeds vaker de vraag van onze klanten om te helpen in het verwerven van de juiste managementinformatie of te ondersteunen in data integratietrajecten. EclipseIT kan nu in deze behoefte voorzien."

De nieuwe business unit biedt diensten aan die de volgende aandachtsgebieden beslaan:
- Ontwerpen, inrichten en beheren van data warehouses;
- ETL consultancy;
- Business integration activiteiten;
- Consultancy op het gebied van managementrapportages en business analyse.





EclipseIT