Ingezonden persbericht


Persbericht

Unisys kondigt nieuwe diensten voor Europese banken aan, die daarmee kunnen voldoen aan de nieuwe voorschriften voor automatische incasso

Unisys-centrum voor Business Process Outsourcing verzorgt veilige, rendabele betalingsactiviteiten waarmee banken kunnen voldoen aan nieuwe SEPA-voorschriften

Schiphol-Rijk, 11 december 2007 - Unisys Payment Services & Sollutions (UPSS), een in Nederland gevestigd onderdeel van Unisys (NYSE: UIS) voor Business Process Outsourcing, heeft vandaag een uitbreiding van zijn activiteiten in Europa aangekondigd. UPSS heeft voortaan een rendabele dienstverlening voor banken die willen voldoen aan de nieuwe voorschriften voor incasso en credit-/debettransacties in het kader van de Single European Payment Area (SEPA).

SEPA is een Europees voorschriftenpakket gericht op de totstandkoming van een gemeenschappelijk betaalsysteem voor heel Europa. Een van de voordelen hiervan is dat de klanten van de banken een overschrijving kunnen doen naar elke willekeurige begunstigde in de eurozone, ongeacht locatie. Ze gebruiken hiervoor één bankrekening en één pakket betaalinstrumenten. Voor de meeste banken vergt deze stap aanzienlijke technologische veranderingen. Ook op het gebied van gegevensbeheer zijn de uitdagingen niet gering, zoals de instandhouding van verschillende systemen en naleving van de SEPA-veiligheidsvoorschriften bij automatische incasso.

Het betalingssysteem van Unisys maakt een veilige en efficiënte verwerking van incassotransacties conform de SEPA-voorschriften mogelijk. De incassotransacties worden eerst geconfronteerd met een machtigingendatabase en vervolgens wordt de transactie digitaal beveiligd en aan het bankennetwerk aangeboden. Digitale handtekeningen en versleuteling van gegevens zorgen voor een geldige transactie. Met de diensten van UPSS kunnen banken en hun zakelijke klanten op een eenvoudige wijze migreren naar de SEPA standaard en daarmee de kosten van de invoering en exploitatie van interne SEPA-oplossingen beter kunnen beheersen.

UPSS wordt steeds belangrijker in Europa. Enkele grote Europese financiële instellingen profiteren nu al van de voordelen van UPSS op het gebied van de verwerking van documenten en andere administratieve betaaldiensten, waaronder de nieuwe SEPA-oplossingen.

'Met deze nieuwe diensten helpt Unisys Europese banken bij de aanpassing van hun betalingssystemen in de hele onderneming, zodat ze hun inkomsten kunnen optimaliseren', aldus Rob Fopma, algemeen directeur van UPSS. 'UPSS is erop gericht onze klanten te helpen bij hun activiteiten, van SEPA en andere pan-Europese initiatieven tot de dagelijkse betalingen. Daarom fungeert UPSS als strategisch partner van onze klanten. Zo kunnen Europese banken hun investeringen in technologie tot een minimum beperkt houden en hebben ze alle flexibiliteit om zich snel aan te passen.'

De nieuwe SEPA-diensten van UPSS zijn onderdeel van een groter pakket betaaloplossingen van Unisys voor bedrijven. Voorts biedt Unisys betaaloplossingen op basis van het Unisys SOA-gebaseerde Open Payment Platform, een bijbehorende webgebaseerde verwerkingsomgeving, enterprise-servers en BPO-diensten (Business Process Outsourcing) voor de verwerking van cheques en overschrijvingen, imaging en elektronische betalingen.

UPSS
UPSS is een dochteronderneming van Unisys met uiteenlopende documentservices voor een aantal belangrijke financiële instellingen in Europa. Naast documentservices heeft UPSS nu ook oplossingen voor automatische incasso conform de SEPA-voorschriften, credittransacties, fraudedetectie en â¤'preventie, evenals het veilig afdrukken en archiveren van betalingstransacties.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht