Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 11 december

Fryslân, 11-12-2007 o Politieberichten van maandag 10 december. Let op: In verband met een computerstoring kan vandaag slechts een klein aantal berichten gepubliceerd worden.

Siegerswoude: diefstal speedboot

De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van trailer met een speedboot vanaf de Binnenwei tussen dinsdagochtend en vrijdagmiddag. Het betreft een zelfgebouwde zwarte boottrailer, een rode motorboot type Vega 405 met het registratienummer YT-36-54 en een rode Yamaha buitenboordmotor. De trailer met boot stond achter een schuur. Uit de schuur werd gereedschap gestolen. De 21-jarige eigenaar uit Hurdegaryp deed aangifte.

Sneek: politie zoekt eigenaar aan waterkant gevonden kleding

De politie onderzoekt de vondst van een fiets en kleding onder het viaduct van de A7 over de Lorentzstraat. Niet uitgesloten wordt dat de nog onbekende eigenaar van de kleding door verdrinking om het leven is gekomen. De politie hoopt dat getuigen aan de hand van de aangetroffen kleding kunnen vertellen om wie het gaat. Zaterdagochtend rond 11.45 uur zag een voorbijganger de fiets en kleding onder het viaduct liggen. Het betreft het viaduct nabij het zogenaamde ruiterpad. De fiets stond niet op slot en de kleding lag er netjes opgevouwen bij. Volgens een andere getuige stond de fiets daar om 09.30 uur al. Zaterdag is het water door duikers van de brandweer zonder resultaat afgezocht. Door een speurhond werd de waterkant afgezocht maar ook dat leverde niets op. Zondag is door medewerkers van de waterpolitie van het KLPD het water met sonar afgezocht en gedregd, eveneens zonder resultaat. Een onderzoek naar de identiteit van de eigenaar van de kleding en de fiets heeft tot nu toe niets opgeleverd. De als vermist opgegeven personen zijn nagetrokken. Geen van hen komt in aanmerking voor deze zaak. De politie hoopt nu dat bekenden van het mogelijke slachtoffer de kleding en de fiets herkennen. Het gaat om een bruine damesfiets met handremmen, merk Batavus, voorzien van zwarte fietstassen. De kleding betreft een blauwe spijkerbroek, een paarse fleece trui, een lichtgroene jas en zwarte lage veterschoenen. De politie verzoekt iedereen die deze kleding al dan niet in combinatie met de fiets herkent, zich te melden op telefoonnummer 0900 8844.

Sneek: diefstal twaalf rijplaten

De politie onderzoekt de diefstal van 12 rijplaten afgelopen weekend aan de Johan Willem Frisostraat. De platen werden weggenomen tussen vrijdag 17.00 uur en maandag 12.15 uur. Aangezien de platen ca. 1.000 kg per stuk wegen moet bij de diefstal gebruik zijn gemaakt van een kraan en een vrachtwagen. De platen zijn voorzien van een uitgesneden letter "W" en een uitgesneden driehoekje aan de andere zijde van de plaat. De platen hebben een afmeting van 1,2x 5 meter. Een 36-jarige inwoner van Welsum deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Wolvega: getuigen mishandeling gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling maandagmorgen tussen 04.00 en 05.00 uur op de Hoofdstraat West. Een 21-jarige inwoner van Wolvega werd daar voor snackbar t West door een hem onbekende man tegen een fiets geduwd. Hij liep daardoor een gebroken neus op. Mogelijk getuigen worden verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met de politie.