Gemeente Delft

Naar Lichtjesavond? Pak de fiets of het gratis OV!

Op dinsdag 11 december, Lichtjesavond, kunnen fietsers hun fiets vanaf 16.00 uur gratis stallen. Drie bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad blijven die avond extra lang open: tot 22.30 uur. Dit geldt voor de stallingen van Biesieklette aan de Oude Langendijk en op het Vesteplein én voor de tijdelijke fietsenstalling op het Agathaplein (Prinsenhof). Het openbaar vervoer is op 11 december de hele dag gratis.

Lichtjesavond trekt ieder jaar veel publiek. Om de stad bereikbaar te houden wordt iedereen opgeroepen om vooral lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Om dit te faciliteren wordt voor de fietsers het aantal bewaakte stallingplaatsen in de binnenstad uitgebreid met een tijdelijke stalling op het Agathaplein en is er de hele dag gratis openbaar vervoer. Vanwege de activiteiten in de binnenstad rijden de bussen 80 en 82 van 18:00 tot 22:00 uur niet via de Oude Langendijk maar via Zuidpoort.

Openingstijden bewaakte fietsenstallingen in Delftse binnenstad tijdens Lichtjesavond: Oude Langendijk en Vesteplein
Extra avondopenstelling tot 22:30 uur
Gratis stallen tussen 16:00 uur en 22:30 uur Agathaplein Geopend van 16:00 uur tot 22:30 uur Gratis stallen tussen 16:00 uur en 22:30 uur

Noot voor de redactie (