NOC*NSF


Impuls brede scholen, sport en cultuur

ARNHEM - Gemeenten gaan samen met de onderwijs-, sport- en cultuursector een integraal aanbod ontwikkelen voor kinderen en jongeren. Daarmee bieden zij een rijke leeromgeving waarin de jeugd de kans krijgt om hun talenten optimaal te ontplooien en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Speciale combinatiefunctionarissen zullen er voor zorgen dat de verbindingen tussen sport, onderwijs en cultuur tot stand komen.

Om deze afspraken te bekrachtigen ondertekenden Wim Kuiper (lid directieraad VNG), staatssecretaris Sharon Dijksma (OCW) en staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS), samen met vertegenwoordigers van NOC*NSF, de onderwijskoepels en de Cultuurformatie op 10 december de Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur. Hierin staat beschreven hoe het kabinet samen met gemeenten meer brede scholen wil realiseren, sportverenigingen wil versterken en meer jongeren aan sport en cultuur wil laten doen.

In de periode tot 2012 worden in totaal 2500 zogenaamde combinatiefunctionarissen aangesteld. Een combinatiefunctionaris is in dienst bij n werkgever, maar wordt tegelijk te werk gesteld in of ten behoeve van twee werkvelden/sectoren. Zij moeten zorgen voor de integrale aanpak.

Ter ondersteuning van deze aanpak stellen de ministeries van OCW, VWS en de gemeenten vanaf 2008 geld beschikbaar waarmee combinatiefunctionarissen kunnen worden aangesteld en waarmee zodoende de sectoren kunnen worden versterkt. In 2008 start de G31 met de uitvoering van de impuls. In de volgende jaren kunnen ook andere gemeenten met de impuls aan de slag gaan.

(11 december 2007)