AutoRai

SEAT-fabriek in Martorell produceert auto nummer 6.000.000

(12/11/2007)
De fabriek van SEAT in Martorell heeft onlangs de zesmiljoenste auto geproduceerd. Nummer 6.000.000 is een witte Ibiza Ecomotive, uitgerust met een 80 pk 1.4 TDI motor, de meest milieuvriendelijke auto (slechts een uitstoot van 99 g/km CO2) die het Spaanse automerk ooit heeft gefabriceerd. Een opmerkelijke technologische prestatie die zelfs nu al ruimschoots voldoet aan de meest stringente CO2 uitstootnormen welke in de nabije toekomst van kracht zullen worden.

Sinds de officiële opening in 1993 heeft de fabriek in Martorell, nabij Barcelona, voortdurend de kwaliteit van haar producten verbeterd. Oorspronkelijk was de fabriek ontworpen om dagelijks 1.500 autoâs te produceren, maar de capaciteit is inmiddels opgeschroefd naar zoân 2.000 autoâs per dag. Tijdens de eerste vijf jaar werden er twee modellen gefabriceerd, de SEAT Ibiza en de Córdoba; momenteel verlaten zeven verschillende modellen gebaseerd op drie platforms de lopende band. Daarmee loopt SEAT voorop binnen de Volkswagen Group.

Wolfram Thomas, de Vice-President for Production van SEAT heeft zijn medewerkers gefeliciteerd met hun teamprestatie waardoor deze mijlpaal werkelijkheid is geworden. Ook maakte hij gewag van zijn vaste voornemen om hard te blijven werken aan het behouden van de fabriek in Martorell als âeen fabriek die het vizier op de toekomst heeft gericht met betrekking tot technologie, productieprocessen en het beschermen van het milieu; een fabriek die zich onderscheidt door de grote mate van toewijding van haar medewerkers.â

Alle vernieuwingen op het gebied van technologie en productie hebben ertoe geleid dat er veel belangstelling bestaat voor deze productiefaciliteit, getuige de ruim 10.000 bezoekers ieder jaar vanuit binnen- en buitenland.

Momenteel produceert de fabriek in Martorell alle modellen uit het SEAT portfolio, behalve de Alhambra die wordt gebouwd in de Volkswagen Group fabriek in Palmela in Portugal.