Politie Gelderland-Midden

Zevenaarder niet langer verdacht van gewelddadige beroving
Publicatiedatum: 11-12-2007 17:14:02

ZEVENAAR- De maandag aangehouden 50-jarige Zevenaarder die ervan verdacht werd die middag een vrouw met geweld te hebben beroofd van haar handtas is na verhoor dezelfde dag vrijgelaten.

Uit onderzoek is gebleken dat de man op dit moment niet langer als verdachte voor dit feit aangemerkt kan worden. Hij was eerder die dag door de politie aangehouden omdat hij voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement van een man die eerder die dag een vrouw op gewelddadige wijze van haar handtas beroofd zou hebben. Deze beroving vond plaats op maandagmiddag rond 12.15 uur in het parkje tegenover het NS-station aan het Stationsplein in Zevenaar. Het 59- jarige slachtoffer raakte daarbij gewond.

Getuigenoproep
De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar meer getuigen van deze overval.
Getuigen die zich nog niet hebben gemeld en rondom het tijdstip van de beroving in de buurt van het Stationsplein aanwezig waren, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenaar. Ook roept de politie getuigen op die de verdachte met de handtas hebben zien vluchten van het Stationsplein richting het centrum van Zevenaar, dan wel mensen die in deze omgeving verdachte omstandigheden hebben gezien. Misschien zijn er mensen die de verdachte hebben zien rennen, terwijl hij door anderen werd achtervolgd. Voor zover bekend heeft hij in ieder geval de volgende route gevolgd: Kerkstraat- Enghuizen- Van Munsterstraat- Kostschoollaan - Van Munsterstraat - Romei - Oude Wal - richting Nieuwe Doelenstraat. Overigens is het nog onduidelijk welke route de verdachte heeft gevolgd na de nieuwe Doelenstraat. Mensen die hierover kunnen getuigen worden tevens gevraagd te reageren. Verder is de politie nog op zoek naar een man in een zilverkleurige Peugeot 206 die op de Romei een van de achtervolgers van de verdachte een lift heeft gegeven. Mogelijk kan hij meer informatie geven over deze zaak.
Het signalement van de verdachte jongeman luidt alsvolgt: slank postuur, lengte tussen 170- 180 cm en donker haar. Hij zou een donkere jas gedragen hebben.

Vanzelfsprekend worden ook mensen die nog andere informatie over deze brutale beroving hebben nadrukkelijk uitgenodigd deze informatie met de politie te delen. De Zevenaarse politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---