Gemeente Venlo


Venlo wijst extra trouwlocaties aan

11-12-2007

Trouwlustige stelletjes kunnen in de toekomst ook in het huwelijk treden in 't Raodhoès in Blerick of op de boot de Maashopper. In de Hamar in Belfeld kan nu al getrouwd worden, in de verbouwingsplannen wordt rekening gehouden met het mogelijk creëren van een trouwkamer.

Voor alle trouwlocaties in de gemeente Venlo gelden dezelfde huwelijksleges, namelijk EUR 350 op maandag tot en met vrijdag en EUR 600 euro op zaterdag. Nu is er niet in alle stadsdelen een hoogwaardige trouwlocatie.

In Venlo is trouwen normaal gesproken mogelijk in het Stadhuis van Venlo, dat momenteel echter wegens een verbouwing tijdelijk gesloten is. Sinds 1 september kunnen stellen ook in Domani in Venlo in het huwelijk treden. In Tegelen zijn het Raadhuis en Chateau Holtmühle aangewezen als trouwlocatie. In Belfeld is het gemeenschapscentrum de Hamar de trouwlocatie, hier wordt echter weinig gebruik van gemaakt. In de verbouwingsplannen wordt dan ook rekening gehouden met een mooie trouwzaal.

Een nieuwe trouwlocatie is 't Raodhoès in Blerick, waar stellen buiten de zondag dagelijks kunnen trouwen. Daarnaast is de boot de Maashopper door de gemeente aangewezen als trouwlocatie. Op de boot komt een hoogwaardige trouwzaal waar elke maandag en vrijdag getrouwd kan worden. Buiten het seizoen mei-oktober als de Maashopper dienst doet als fiets- en pendelboot zijn er dagelijks huwelijken mogelijk, behalve op zondag.

Met deze maatregelen geeft het college van B&W gehoor aan het verzoek van de gemeenteraad van 30 mei 2007 om te onderzoeken of het mogelijk is om in alle vier de stadsdelen een hoogwaardige trouwlocatie te creëren, waarbij de kosten in elk stadsdeel gelijk zijn.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Chantal Schouten
Medewerker bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6692