Politie Haaglanden

Extra persberichten 11 december

Haaglanden, 11-12-2007

Professionele groep woninginbrekers aangehouden Haaglanden Na een maandenlang onderzoek naar vele woninginbraken door heel Nederland heeft het Bovenregionaal Recherche Team (BRT) van politie Haaglanden en Hollands-Midden vrijdag 23 november een groep woninginbrekers op heterdaad aangehouden in de gemeente Voorburg. De vijf verdachten, variërend in leeftijd van 17 en 28 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, werden aangehouden, kort nadat zij op vrijdagmiddag inbraken in een woning aan de Parkweg. De vijf worden verdacht van het plegen van een serie woninginbraken door heel Nederland gepleegd. Bij de inbraken gingen de verdachten zeer professioneel te werk. De inbraken vonden voornamelijk plaats bij marktkooplieden en zelfstandige ondernemers. De verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij ruim veertig woninginbraken en tevens van lidmaatschap van een criminele organisatie.

Na de aanhoudingen werden er in zeven woningen te Nieuwegein en in een woning in Utrecht doorzoekingen gedaan onder leiding van een rechter-commissaris. Bij de huiszoekingen werden onder andere geldbedragen, sieraden, horloges, computers, vijf personenautos en andere goederen in beslag genomen. Het rechercheteam doet nader onderzoek naar de herkomst van de goederen.
Op maandag 26 november werden deze verdachten door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De verdachten kwamen op woensdag 5 december voor de Raadkamer en hier werd van alle verdachten de gevangenhouding voor 90 dagen bevolen. De datum van de terechtzitting is nog niet bekend.

Op woensdag 4 december werden in hetzelfde onderzoek twee 23-jarige vrouwen uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van witwassen, heling en lidmaatschap van een criminele organisatie. De vrouwen werden voor nader verhoor in verzekering gesteld. De vrouwen mochten na een aantal dagen het politiebureau verlaten.

Brutale dagbladbezorger
Delft Een onbekende verspreidde zondag 9 en maandag 10 december in de wijk Tanthof een briefje met de volgende tekst: Geachte abonnee, binnenkort kom ik langs voor de eenmalige jaarlijkse bijdrage. Ik vraag minimaal twintig euro ervoor. Zou u het geld opzij kunnen leggen? Bedankt. De beste wensen voor 2008. Met vriendelijke groet, uw dagbladbezorger. Dit briefje werd ook verspreid in de Jordaniestraat en onder bewoners van een bejaardentehuis aan de Aart van der Leeuwlaan. Abonnees van verschillende landelijke dagbladen ontvingen dit briefje in hun bus. De politie benadrukt dat dit niet de normale gang van zaken is rondom de jaarlijkse bijdrage voor uw dagbladbezorger. Uw dagbladbezorger zal u een kaartje of iets dergelijks van zijn werkgever kunnen laten zien en zich willen legitimeren. Mocht u een bedrag aan uw krantenbezorger will geven, dan bepaalt u zelf de hoogte daarvan.