Gemeente Coevorden

ID-baners openbare basisscholen in dienst bij stichting 't Coevonder

De gemeente Coevorden en stichting 't Coevonder gaan een overeenkomst aan waardoor een aantal tijdelijke medewerkers van de openbare basisscholen nu een vaste aanstelling krijgt. De gemeente Coevorden stelt hiervoor eenmalig een subsidie beschikbaar van EUR 200.000.

Op de openbare basisscholen in de gemeente Coevorden is nog een aantal mensen werkzaam, die vallen onder de opgeheven regeling van in- en doorstroombanen, de zogenoemde ID-banen. Om deze zes mensen structureel behoud van werk te bieden, is overeengekomen dat stichting 't Coevonder deze mensen vanaf 1 januari 2008 een vaste aanstelling aanbiedt.

Stichting 't Coevonder is de overkoepelende organisatie die 15 openbare scholen beheert in de gemeente Coevorden. Als tegenprestatie voor de subsidie verplicht stichting 't Coevonder zich om structureel leerwerkplaatsen aan te bieden aan mensen die een WWB-uitkering of een WSW-uitkering hebben. Deze mensen kunnen dan met behoud van uitkering via 't Coevonder werkervaring opdoen bij de aangesloten openbare basisscholen.