Gemeente Westvoorne


Regiotaxi Voorne Putten bijna van start

Vanaf 1 januari 2008 kunt u er gebruik van maken: de Regiotaxi Voorne Putten. Met deze vorm van vervoer krijgen alle inwoners van de gemeenten Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en Bernisse de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief met de taxi te reizen.

Donderdagmiddag 13 december ondertekenen de wethouders van de vier gemeenten en dhr. T. Veghter van Connexxion de overeenkomst in het gemeentehuis in Rockanje. Deze middag staan ongeveer vanaf 13.30 tot 15.00 uur de vervoersmiddelen op het plein voor het gemeentehuis waar iedereen de voertuigen kan bezichtigen.

De genoemde gemeenten hebben besloten via openbare aanbesteding het vervoer aan Connexxion Taxi Services te gunnen. In opdracht van Connexxion Taxi Services verzorgt de regionale taxiondernemer Taxi Overgaauw de uitvoering van het vervoer.

Regiotaxi Voorne Putten is een aanvulling op het openbaar vervoer. De Regiotaxi verzorgt het vervoer voor mensen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) inclusief begeleiding en is daarnaast speciaal gericht op mensen van 65 jaar en ouder. Maar de regiotaxi is ook beschikbaar voor overige reizigers. Dit houdt in dat iedereen gebruik mag maken van de regiotaxi. Doordat meerdere ritten met elkaar gecombineerd kunnen worden, is het mogelijk om voor een aantrekkelijk tarief binnen het grondgebeid van de betrokken gemeenten te reizen.

Wanneer u wilt reizen reserveert u minimaal 1 uur voor vertrek uw rit via 0900 821 23 21 (lokaal tarief). U kunt maandag tot en met zondag tussen 06.00 uur en 24.00 uur gebruik maken van de regiotaxi.