Gemeente Overbetuwe


Niets erin, Niets eruit `stopt' op hoogtepunt

Het project Niets erin, Niets eruit is in 2006 van start gegaan. Met het project wilde de gemeente het aantal auto-inbraken in Overbetuwe voorkomen en verminderen. En dat is gelukt. Het aantal aangiftes van autodiefstallen is in 2007 t.o.v. 2005 met 44% gedaald. Ook het percentage auto's waarin nog buit aangetroffen werd, is gedaald. Lag het percentage in 2006 nog tussen de 15 en 20%, in 2007 is dit gedaald naar 3 tot 5 %.

plaatje Niets erin..... niets eruit

Tijdelijk stoppen project

Dit zijn cijfers waar we trots op zijn. Desondanks hebben we toch besloten om het project op tijdelijk te stoppen. Waarom deze keuze? We hebben geconstateerd dat de burgers bewust omgaan met het niet achterlaten van waardevolle spullen in de auto. Het gedrag is dus veranderd. Daardoor is ook het aantal diefstallen verminderd en dat wilden we graag bereiken. We hopen natuurlijk dat door het tijdelijk stoppen van het project deze positieve gedragsverandering in stand blijft.

Hoe gaat het nu verder?

Het project loopt dit jaar nog door tot 31 december van dit jaar. Het serviceteam voert tot die tijd nog drie maal in de week hun controles uit. Vervolgens zetten we het team in eerste instantie alleen nog in bij grote evenementen waarbij veel bezoekers met de auto komen. Natuurlijk houden we ook de politiecijfers in de gaten. Mocht blijken dat het aantal diefstallen van of uit auto's weer toeneemt, zetten we het serviceteam opnieuw gericht (op de hotspots) in.