ABVAKABO FNV

Nog kandidaten gezocht voor ondernemingsraad gemeenten

In 2008 worden er ondernemingsraadverkiezingen gehouden bij de gemeenten. Er is nog plek voor extra kandidaten. Wilt u meedingen naar een plek in de ondernemingsraad, meld u dan nu aan!

Gelijktijdig verkiezingen in het hele land

Op woensdag 19 maart aanstaande worden er in heel Nederland ondernemingsraadverkiezingen georganiseerd bij gemeenten en gemeentelijke organisaties. Het is de vijfde keer dat de verkiezingen in heel het land gelijktijdig plaatsvinden. Een grootse aanpak, meer spanning en een moderne uitstraling moet er toe leiden dat ook meer jongeren, vrouwen en allochtonen gaan meedoen in de ondernemingsraad.

Ambities voor de or

Praktisch alle werknemers (94 procent) in de sector gemeenten vinden het (zeer) belangrijk dat zij medezeggenschap hebben in de organisatie waar ze werken. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van ABVAKABO FNV naar de waardering voor de ondernemingsraad. Tweederde van de werknemers vindt dat hun or (zeer) goed functioneert.

Ondanks deze positieve houding tegenover de medezeggenschap, lijkt er een groeiende barrière om zelf or-lid te worden. Dat is heel jammer. Lege zetels kunnen zich niet uitspreken over plannen van uw werkgever. Het onderzoek laat ook zien dat er op zich voldoende mensen zijn die wel in de ondernemingsraad zouden willen. Kom dus over die drempel en meldt u daadwerkelijk aan voor de or!

Download hier uw kandidaatstellingsformulier en stuur het voor 14 december in!
11-12-2007, Gemeenten | Meer over: gemeenten, medezeggenschap,