Barco


Barco brengt China's grootste full-color LED scherm tot leven

Beijing, CHINA, 11 december 2007 -- Barco, een wereldleider in visualisatie- en displayoplossingen, kondigt aan dat Beijing Hao Yun Investment Group en Barco samen het grootste full-color LED-scherm hebben gelanceerd in China.

De Chinese markt voor outdoor publiciteit is momenteel één van de snelst groeiende markten. Het nieuwe Barco LED-scherm langs de Derde Ring in het Chaoyang District in Beijing, aan de façade van het Jingxin gebouw, is het paradepaardje van Beijing Hao Yun Investment Group.

Het Jingxin LED-scherm is 758 vierkante meter groot en bestaat uit 1260 Barco SLite 14-tegels.

"Omdat het om zo'n grote investering ging, namen we alle LED-producten die momenteel worden aangeboden op de markt, onder de loep. We besloten in zee te gaan met Barco vanwege de kwaliteit en de levenscycluskost. Onze ervaring met Barco's kwaliteitsvolle installatie en dienst naverkoop bevestigt het beeld dat we oorspronkelijk hadden van de kwaliteit van Barco," aldus Mevr. Jiang Hailin, vertegenwoordiger van Beijing Hao Yun Investment Group. "Er is niet veel voor nodig om potentiële publiciteitsklanten ervan te overtuigen dat ze moeten adverteren op dit nieuwe scherm. We moeten hen enkel tonen hoe hun publiciteit eruit zou zien op het scherm."

"Ik heb in China nog nooit meegewerkt aan een project dat zozeer tot de verbeelding sprak van zoveel mensen. Het Jingxin project is een uitstekend voorbeeld van een klant die niet alleen het grootste, maar ook het beste wou," aldus Frank Christiaens, Managing Director Barco China. "Iedereen die een bezoek brengt aan Beijing en over de 3e ring rijdt, zal zich ons scherm herinneren".

Barco's LED-oplossing is een combinatie van Dual Pixel Technologie, de nieuwe DX-700 Digitizer en Barco's Ambient Environment Controller Technologie. Bovendien dragen de LED-tegels een IP65-certificaat.


1) Barco's Dual Pixel Technologie is een gepatenteerde technologie die de virtuele resolutie voor om het even welke fysieke resolutie verdubbelt. Dankzij de Dual Pixel Technologie is het SLite 14-product uiterst geschikt voor een brede waaier aan kijkafstanden en LED-installaties, waarbij kwaliteit, resolutie en kleuruniformiteit van cruciaal belang zijn.


2) Barco's outdoor producten dragen een IP 65-certificaat (bestand tegen water en stof), waardoor Barco's producten echt duurzaam zijn en zelfs na vele jaren gebruik buiten nog steeds uitstekende kwaliteit leveren. Zo kunnen Out-Of-Home adverteerders genieten van de laagste lifecycle-cost en de beste return on investment.


3) Barco's Ambient Environment Controller Technologie meet de lichtomstandigheden van de omgeving en past de helderheid van de LED-muur aan om energie te besparen. Deze functie stelt adverteerders verder in staat om de werkingskosten actief onder controle te houden en de levenscycluskost tot het minimum te beperken.


4) Barco's DX-700 Digitizer heeft het grootste videoprocessing vermogen in de sector, met grote zichtbaarheid en stabiliteit. De allernieuwste LED-processor, DX-700, maakt gebruik van full 16 bit interne processing, en ondersteunt HD-SDI signaalprocessing. Bijgevolg is dit de enige controller ter wereld die full-color LED-schermen van deze grootte aankan, met ongeziene contrast- en helderheidniveaus en zonder bewegingsdefecten.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd.
In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.

© Copyright 2007 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com