Gemeente Hengelo

AED's in binnenstad

Stichting Twente Hart Safe plaatst in december 2007 met behulp van enkele Hengelose binnenstadondernemers een aantal AEDs (Automatische Externe Defibrillatoren) in de binnenstad.

Cursisten gevraagd

De overlevingskans van iemand die een hartstilstand krijgt neemt sterk toe bij een snellere hulpverlening. Om die hulpverlening te garanderen zoekt de stichting nog zestien binnenstadbewoners die gratis een opleiding reanimatie + AED-bediener willen volgen.

Voorwaarde voor gratis deelname aan deze cursus is dat u bereid bent deel te nemen aan het lekenhulpverleningsproject van ambulance Oost. U wordt opgenomen in de database van het alarmeringssysteem P.A.M.S. Vanaf dat moment kunt u worden opgeroepen voor een hulpverlening. Als zich bij u in de omgeving een 'hartstilstand' voordoet bij iemand, zal door de Meldkamer Ambulancezorg na het sturen van de ambulance het alarmeringssysteem worden geactiveerd. Als vrijwilliger krijgt u op dat moment een SMS-bericht op uw mobiele telefoon met de instructies, plaats van AED en adres van hulpvrager. U begeeft zich dan zo snel mogelijk naar dat adres om te reanimeren en/of de AED in te zetten. Omdat hulp bieden in een noodsituatie erg inspannend kan zijn, dient u zich alleen op te geven als u gezond bent en u zich zonder klachten fors in kunt spannen.

* Aanvang cursus: medio December

* Locatie: binnenstad

* Duur van de cursus: vier uren

Meer informatie?

Zie www.twentehartsafe.nl en www.lekenhulpverlening.nl

Stichting Twente Hart Safe levert een versterkende bijdrage in het lekenhulpverleningsproject van Ambulance Oost.