Inspectie Verkeer en Waterstaat


Versterking samenwerking tussen Inspectie VenW en MLA

Nieuwsbericht | 11-12-2007

De Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) hebben voor het jaar 2008 nieuwe samenwerkingsthema's vastgesteld. Daarbij gaat het onder meer om het verlenen van brevetten aan civiele of militaire verkeersleiders, het toezicht op een veilige inrichting, uitrusting en gebruik van luchtvaartterreinen en het opstellen van gezamenlijke kwalificaties voor onderhoudstechnici van vliegtuigen.

De intensievere samenwerking is de uitkomst van een overeenkomst die begin 2006 werd ondertekend door de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de minister van Defensie. Doel is verbetering van de doelmatigheid van het Rijk door uitwisseling van kennis en capaciteit. Inspectie en MLA werken al onder meer samen op het gebied van de preventie van vogelaanvaringen, vliegtuigcertificatie en het toezicht op bedrijven, vliegtuigen en vliegers.

De inspectie kan bijvoorbeeld bij de MLA expertise inbrengen over de nieuwste Europese certificeringseisen voor civiele luchtvaartuigen en luchtverkeersleiding. Omgekeerd heeft de MLA weer veel expertise in huis met betrekking tot keuringseisen voor onbemande helikopters en het gebruik van nachtzichtapparatuur. Deze expertise wil de inspectie inzetten bij de beoordeling van civiele projecten.