Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 11-12-2007

Aangehouden na vechtpartij

IJSSELSTEIN - In een woning aan de Jacob van Maerlantstraat is dinsdag 11 december een 38-jarige man uit IJsselstein aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning een vechtpartij gaande was. Agenten namen poolshoogte en troffen in de woning drie mannen met bebloede gezichten aan. Het bleek dat er ruzie was ontstaan nadat de 38-jarige man, die als gast was uitgenodigd, ongevraagd in kasten was gaan snuffelen. Toen hij betrapt werd, sloeg de vlam in de pan. De IJsselsteiner was zeer opstandig en spuugde een van de agenten in het gezicht. Hij is aangehouden. Omdat hij zelf ook gewond was, is voor hem een ambulance gekomen. Het bleek dat hij een gebroken neus had. Nadat hij hier aan behandeld is, is de man alsnog ingesloten.

Beroving

IJSSELSTEIN Op de Brunel is een 46-jarige vrouw uit IJsselstein beroofd van haar tas. De vrouw fietste omstreeks 20.25 uur over de Brunel en werd door twee jongens op een scooter beroofd. De jongens pakten haar tas uit de fietstassen van de vrouw en reden vervolgens weg in de richting van de Valeriaan of de Weegbree. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via tel: 0900-8844.

Autokraker opgepakt

NIEUWEGEIN- Naar aanleiding van diverse autokraken in de omgeving van Nijemonde heeft de politie een actie gehouden waarbij mogelijke verdachten van deze kraken konden worden aangehouden.

Tijdens deze actie werden twee verdachten op heterdaad betrapt. Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein kon worden aangehouden. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. Signalement van deze verdachte is als volgt; het betreft een man met een Noord- Afrikaans uiterlijk, mager postuur, tussen de 1.85 cm en 1.90 cm. Hij had een geblokte jas aan, een spijkerbroek en witte gympen.

Heeft u informatie over deze autokraken, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.