Gemeente Zoetermeer

Presentatie van inspraakreacties en nieuwe variant stedenbouwkundig plan westelijk Palenstein

Inspraakavond dinsdag 11 december
Afgelopen oktober startte de inspraaktermijn voor het stedenbouwkundig plan westelijk Palenstein. Een eerder geplande inspraakavond ging helaas niet door. Om alle inwoners van Palenstein de gelegenheid te bieden hun inspraakreactie op te stellen op basis van de meest actuele gegevens, organiseert de gemeente een nieuwe inspraakavond op dinsdag 11 december. De avond vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis aan de Frankrijklaan 6. De zaal gaat open vanaf 19.30 uur, het programma van de avond start om 20.00 uur.

Tijdens de inspraakavond worden bezoekers geïnformeerd over de verschillende ingediende inspraakreacties en over het standpunt dat wethouder Muijzers daarover aan het college van B&W wil voorleggen. Daaronder valt ook de afspraak die afgelopen september is gemaakt in de raadscommissie Ruimte dat de gemeente met omwonenden van het plangebied zou onderzoeken of aanpassingen mogelijk waren in het stedenbouwkundige plan om tegemoet te komen aan de bij hen levende bezwaren tegen de geplande hoogbouw in het plan. Na overleg met deze bewoners is een aantal varianten voor aanpassingen van het stedenbouwkundig plan onderzocht. Daaruit is een variant naar voren gekomen die ook wordt gepresenteerd.

Om iedereen de mogelijkheid te geven een mening te geven en vragen te stellen over het plan is de termijn voor de ter inzage legging verlengd tot maandag 24 december 2007. Na het sluiten van de inspraakperiode worden alle inspraakreacties en een advies samengevoegd voor de gemeenteraad, die vervolgens een besluit neemt over het stedenbouwkundig plan voor westelijk Palenstein. Dit gebeurt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2008.