Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

UpperWareHouse 15 december Zaal de Unie
De wintercollecte van UpperWareHouse gaat dinsdag 11 december van start. Iedereen kan meedoen!

Deze chique-trash-guerillastore met gratis kleding opent zaterdag 15 december om 21.00 uur de deuren van Zaal de Unie in Rotterdam. Een kledingruil-concept van hoog niveau! Met kleding van je buurvrouw en Marlies Dekkers, pumps van de Noordermarkt en dat veel te mooie mantelpakje dat een ander te klein kocht.

Het werkt zo:
Dinsdag 11 december tot en met vrijdag 14 december levert Rotterdam en omstreken haar beste tweedehandsjes in aan de bar van Zaal de Unie. In gesloten zak, mét naam. Zo ontstaat een gastenlijst.

15 december om 21.00 wordt het startsein gegeven door Monica Electronica. In het café gaat het los. In de winkel, wordt in alle rust geshopt op een liftmuziekje, met winkelmeisjes die kledingadviezen geven.

Ook dat nog:
Er komt een 'upperware' modeshow. Er zijn customisers die kleding kunnen innemen, opleuken of een nieuw ontwerp maken. Fotografe Reineke Otten maakt een foto vóór en na. Peekaboo kleedt de winkelmeisjes! De overgebleven kleding gaat naar kledinginzamelaar KICI. Viaduktape komt VJ-en. Goede Waar & Co zorgt voor eeuwig mooie tassen voor je nieuwe aanwinsten!

Upperware Houseparty
Hey Boys! Om 0.30 is Zaal de Unie geen winkel meer, dan gaat de Upperware Houseparty los met all girl dj collectief FNNNN. Er is een modeshow en BLISS gaat je verleiden...

Ontstaan in de huiskamer
"Aan elk kledingstuk hangt een verhaal, kleding is emotie. Dus om misfits en miskopen een langer leven te gunnen organiseerde ik een half jaar geleden een kledingruil feestje. Ik nodigde tien vriendinnen uit. Ik zou voor de cocktails zorgen." zegt Marije Ravelli, initiatiefnemer. Op de avond zelf stonden dertig dames voor de deur waarvan zij de helft niet kende! Een groot succes dus. "Iedereen bleef maar vragen wanneer de 'wintercollecte' zou plaatsvinden." Dus is ze met Marieke Buijs en Jet van Schie om de tafel gaat zitten. "Binnen no time stond er een complete productie!" zegt Marieke Buijs. Jet van Schie kan dat beamen. "Het is ontzettend veel werk, maar als die winkel straks afgeladen vol staat hebben wij Rotterdam wel aan een mooie deal geholpen!"

Zaal de Unie/Mauritsweg 34
Entree: minimaal 3 stuks 'upperware' of 5 euro
www.upperwarehouse.web-log.nl http://upperwarehouse.hyves.nl

Bekijk hier de flyer: http://upperwarehouse.web-log.nl/upperwarehouse/files/Flyer_UpperWareHouse.pdf


- EINDE PERSBERICHT -



Ingezonden persbericht