Gemeente Den Haag

Extra samenspraakavond over sportvelden op dinsdag 11 december

De gemeente organiseert een extra avond over het thema sportvelden in het kader van de samenspraak over het gebied Erasmusveld/ Leyweg. Bewoners en belanghebbenden gaven afgelopen weken aan over het onderwerp sport en sportvelden uitvoeriger te willen doorpraten. De avond zal plaatsvinden op dinsdag 11 december om 20.00 uur. Een locatie volgt nog.

Op deze avond worden de ontwikkelingen van het gebied tussen de Noordweg en de Erasmusweg besproken en wat dit betekent voor de toekomst van de sportvelden daar. De bijeenkomst is bestemd voor bewoners van het gebied Erasmusveld/ Leyweg en voor de daar gevestigde sportclubs.

Terugkoppelavond op donderdag 13 december
Eerder waren er al samenspraakbijeenkomsten over het groen, over de inrichting van het gebied bij het toekomstige Stadskantoor, over ondernemen in de wijk en over leefbaarheid en wonen. De gemeente ziet de op de samenspraakavonden naar voren gebrachte ideeën en meningen als zwaarwegend advies voor verdere ontwikkeling van het gebied.

Alle meningen en ideeën over het gebied Erasmusveld/ Leyweg die de afgelopen weken zijn ingebracht door bewoners en belanghebbenden, worden aan hen gepresenteerd op een terugkoppelavond. Deze avond vindt plaats op 13 december en begint om 20.00 uur in de Emmauskerk aan de Leyweg.

Wandeling op woensdagmiddag 28 november
Behalve de themabijeenkomsten wordt ook een aantal wandelingen door het gebied georganiseerd, onder leiding van de projectleider. Tijdens deze wandelingen kunnen geïnteresseerden met andere belangstellenden ideeën uitwisselen en over de plannen discussiëren. De laatste wandeling is op woensdagmiddag 28 november om 15.00 uur. De start is vanaf het informatiecentrum Den Haag Zuidwest aan Leyweg 765. Iedereen kan meelopen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ikhebeenbeteridee.nl. En natuurlijk kunnen bewoners en belanghebbenden daar ook de enquête over de toekomst van het gebied invullen. In deze enquête komen alle themas, van groen tot wonen, aan bod.

Meer informatie, waaronder het programma, staat op de website: www.ikhebeenbeteridee.nl