Belgacom

Persbericht
10 december 2007

Proximus en Skynet starten met mobiel adverteren
CALOR lanceert eerste mobiele campagne op multimediaportaal Vodafone live!

Proximus lanceert mobiel adverteren op zijn multimediaportaal Vodafone live! in samenwerking met reclameregie Skynet. CALOR is de eerste adverteerder die banners plaatst op Vodafone live!. Proximus start met deze innovatieve vorm van adverteren omdat de operator overtuigd is dat de gsm als nieuw mediakanaal steeds belangrijker zal worden en een vaste plaats zal verwerven in de mediamix van adverteerders.

Proximus en reclameregie Skynet bieden vanaf nu de mogelijkheid aan bedrijven om te adverteren op het multimediaportaal Vodafone live! Op de mobiele sites die de gsm-gebruiker via Vodafone live! bezoeken, kunnen adverteerders banners plaatsen. Deze banners kunnen ook interactief zijn. Als de klant erop klikt, verschijnt een achterliggende pagina of de mobiele site van de adverteerder.

CALOR, een merk van GroupeSeb, wereldleider van kleine elektrische huishoudtoestellen, is de eerste adverteerder die een mobiele bannercampagne lanceert op Vodafone live! Op de homepage van het portaal heeft de fabrikant een banner geplaatst voor de promotie van haar producten `Calor for Elite'.

Marketing via de gsm zal steeds belangrijker worden en heeft vele voordelen voor bedrijven. Het is een nieuw en sterk kanaal om vooral jongvolwassenen te bereiken. Via reclame op de gsm kunnen adverteerders in rechtstreeks contact komen met hun doelgroep er is bovendien een hoge graad van interactiviteit en persoonlijke communicatie mogelijk.

Elke maand surfen 400 000 Proximusklanten op hun gsm via het multimediaportaal Vodafone live!. Op Vodafone live! vinden ze onder meer de laatste nieuwsberichten, sportuitslagen, weerberichten, beltonen, games, meer dan 30 televisiezenders en video's.

Mobiele reclame staat nu nog in zijn kinderschoenen maar Proximus en Skynet zijn ervan overtuigd dat deze markt de komende jaren fors zal groeien en dat de advertentiebudgetten sterk zullen stijgen.

Informatie voor de pers:
Proximus
Frédérique Verbiest: tel: 0476 60 60 10 ­ e-mail : press@proximus.net

CALOR
Ulrich Henrix: tel: 0498 14 36 79 ­ e-mail: uhenrix@be.groupeseb.com

Over Proximus
Proximus is de marktleider voor mobiele telefonie in België. Eind september 2007 telde Proximus 4.493.934 actieve klanten* (50 % abonnees en 50 % klanten die gebruik maken van een voorafbetaalde kaart). * Actieve klant = gebruiker van een mobiele telefoon die in de loop van de laatste drie maanden een oproep of een sms heeft ontvangen of verstuurd.


---- --