Provincie Gelderland


---




|                                            |Nr.   |2007-674       |
|                                            |Arnhem|7 december 2007|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITENOVERZICHT IN EN OM HET PROVINCIEHUIS Periode 10 tot en met 19 december 20087

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 11 december

. Gedeputeerde Staten brengen een werkbezoek aan de Stadsregio Arnhem-Nijmegen en zich informeren over verschillende projecten waar de provincie Gelderland financieel aan heeft bijgedragen. Op de agenda staan onder meer het openbaar vervoer en de samenwerking daarin tussen de Provincie en de Stadregio en daarnaast het Regionaal Samenwerkingsprograma 2008-2011. (15.00 - 17.00 uur; Stadsregio Arnhem Nijmegen, Stationsplein 26 in Nijmegen)

Woensdag 12 december

. Gedeputeerde Annelies van der Kolk ondertekent samen met bestuurlijke vertegenwoordigers van Zwitserland, Frankrijk en Duitsland de samenwerkingsovereenkomst om het Rijnfietspad te realiseren. De lange afstandsfietsroute moet een belangrijke toeristische trekpleister gaan vormen voor de beide landen. Het lange afstandsfietspad ontstaat door aanpassingen van het bestaande fietspadnetwerk en door het leggen van nieuwe verbindingen. Het Rijnfietspad is een uitgelezen kans voor de Gelderse ondernemers, omdat het ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht gaat uitoefenen op de fietstoerist. De fietsroute is voor de zomer klaar: beschreven, voorzien van wegwijzers en te vinden op de bekende websites voor de fietsliefhebbers. Het hele traject van Zwitserland -de bron van de Rijn- tot de Noordzee waarin de Rijn uitmondt, is 350 kilometer lang. ((11.30 - 16.00 uur; Kurfürstliches Schloss, Peter-Altmeier-Allee in Mainz)

Donderdag 13 december

. De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje brengt een werkbezoek aan de gemeente Neerijnen. Tijdens het interactieve deel van dit werkbezoek staat het thema 'Tijdelijke huisvesting seizoenarbeiders' centraal. Hierover en over de daarmee samenhangende ontwikkelingen in de gemeente en de regio wordt met vertegenwoordigers van LTO-Noord, fruittelers, politie, brandweer en twee Poolse werknemers gesproken. Onderwerpen die op de agenda van de openbare bijzondere raadsvergadering staan, zijn: ambulance/regiotaxi en leefbaarheid (kleinschalige bedrijvigheid/bedrijventerreinen en energie en veiligheid op provinciale wegen)

(14.45 - 16.00 uur; interactieve deel in Bramenteeltbedrijf Pippel, Prins Bernhardstraat 31 in Haaften; 16.15 - 17.15 uur; raadsvergadering in het Gemeentehuis, Van Pallandtweg 11 in Neerijnen)
. Gedeputeerde Co Verdaas tekent namens de provincie Gelderland samen met grensprovincies, de Ministeries van Economische Zaken van Nederland, Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen en de Euregio's het Duits-Nederlands samenwerkingsprogramma de INTERREG IV A overeenkomst 2007-2013. In het nieuwe programma wordt het mogelijk omvangrijke projecten te realiseren die Euregio-overschrijdend, langlopend, bewezen duurzaam en innovatief van aard zijn. In totaal wordt hierin E 290 miljoen geïnvesteerd. Co Verdaas is als gedeputeerde Buitenlandse Betrekkingen ook kandidaat voorzitter van het Comité van Toezicht en zal naar verwachting op 13 december 2007 worden benoemd. (12.00 - 16.30 uur; Kurhaus, Am Bade 2 in Bad Bentheim)
. Gedeputeerde Theo Peters houdt een inleiding voor het Achterhoeks Vastgoed Informatieplatform met als thema 'Speerpunten in het Woonbeleid en Ruimtelijke Ontwikkeling in Oost Gelderland". Het platform brengt belangrijke partijen bij elkaar in het commercieel vastgoed en projectontwikkeling in de Achterhoek, in het bijzonder projectontwikkelaars, woningcorporaties, gemeenten, architecten, aannemers en makelaars. (15.30 - 18.30 uur; Villa Ruimzicht, Ds. van Dijkweg 40 in Doetinchem)
. Gedeputeerde Annelies van der Kolk heeft, in het kader van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van Milieu, een overleg met de milieugedeputeerden van de provincies Overijssel en Limburg en de staatssecretaris van Milieu van Nordrhein-Westfalen, de heer Beurmanjer. (10.30- 14.30 uur; Ministerium in Düsseldorf)

Woensdag 19 december

. Gedeputeerde Hans Esmeijer houdt een inleiding tijdens de Expertmeeting Afstemming GGZ-Jeugdzorg en de ondertekening van het Plan van Aanpak en protocol Kindermishandeling. In het protocol staat een duidelijke beschrijving hoe om te gaan met (vermoedens van) kindermishandeling. In het Plan van Aanpak staan afspraken, acties en activiteiten om de invoering van het protocol goed te laten verlopen en de afspraken scherp te houden. Nederland telt 120.000 gevallen van kindermishandeling per jaar en dat getal moet omlaag. In Gelderland zijn het afgelopen jaar actief stappen ondernomen om het risico op kindermishandeling terug te dringen. (15.00 - 17.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

Donderdag 20 december

. Gedeputeerde Hans Esmeijer houdt een inleiding tijdens de provinciale conferentie 'Centrum voor Jeugd en Gezin'. Over enkele jaren zal in iedere gemeente tenminste één Centrum voor Jeugd en Gezin zijn. In Gelderland zijn een aantal initiatieven om te komen tot zo'n Centrum, waar de ouders, verzorgers en kinderen laagdrempelig terecht kunnen voor informatie, advies, hulp en ambulante zorg. Tijdens de conferentie worden de initiatieven gepresenteerd en komen ook, naast gemeenschappelijke kenmerken, verschillen in oplossingen aan de orde. Er is een informatiemarkt waar Gelderse instellingen hun aanbod presenteren. (9.15 - 16.00 uur; Congrescentrum Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen)



Provincie Gelderland