CDA

Hoge onderscheiding voor kardinaal Simonis

Kardinaal Simonis heeft bij zijn afscheid als aartsbisschop jl zaterdag een hoge Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Hij werd benoemd tot Ridder Grootkruis, de hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau. Minister Hirsch Ballin van Justitie hing hem de bijbehorende versierselen om. Hirsch Ballin prees de kardinaal namens de Nederlandse regering voor zijn grote persoonlijke betrokkenheid bij de noden in de samenleving.

De mis in de Catharijne kathedraal en de afscheidsreceptie werden door tal van vooraanstaande CDA-ers bezocht. Zo gaven naast minister Hirsch Ballin onder meer minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en de beide oud-premiers Van Agt en Lubbers acte de presence. Namens het CDA-partijbestuur was CDA-voorzitter Peter van Heeswijk aanwezig. De CDA-voorzitter sprak van een âindrukwekkende misâ. Van Heeswijk: â De kardinaal heeft in stijl afscheid genomen. Opnieuw gaf hij blijk van een diepgeworteld katholiek geloof. Zijn preek getuigde van realisme over de ontkerkelijking maar ook van hoop.
Ik deel de analyse van de kardinaal dat er ondanks de secularisatie van de afgelopen decennia hoop gloort. Er zijn immers steeds meer jongeren die zich aangetrokken voelen tot geloof, religie en zingeving.â
Een interview met kardinaal Simonis staat in het tijdschrift cda.nl dat volgende week verschijnt.

---