Politie Groningen

Maandag 10 december 2007

Provincie Groningen, 10-12-2007

Groningen: Stadjer dreigt voorbijgangers met mes

Een 55-jarige Stadjer is zondagmiddag in de Asingastraat aangehouden voor bedreiging. Een 37-jarige vrouw uit Groningen deed bij de politie melding dat op het fietspad op de Petrus Campersingel fietste toen een man op het fietspad ging staan en met een mes zwaaide. Ze fietste er met een grote boog omheen en belde de politie. Ze gaf het signalement door en agenten kamden de omgeving uit. Korte tijd later kwam een soortgelijke melding aan de Bedumerweg binnen. Agenten troffen de verdachte op de kruising van de Bedumerweg met Sumatralaan. Hij had een mes in zijn handen. De man was verward en werd aangehouden. De vrouw doet aangifte en de man is ingesloten voor onderzoek. Bij de meldkamer zijn nog meer soortgelijke incidenten gemeld. De politie onderzoekt de meldingen en of de verdachte ook voor deze incidenten in aanmerking komt.

Glimmen/Haren: beschonken in de auto

Een 60-jarige inwoner van Haren is zondagmiddag op de Korhoenlaan aangehouden voor rijden onder invloed. Een getuige reed op de Rijksstraatweg richting Haren achter de man. Hij zag dat de auto slingerde en af en toe op de linker weghelft terecht kwam. Zodanig dat tegenliggers moesten remmen en uitwijken. Op de Korhoenlaan troffen gealarmeerde agenten de getuige en de man, nadat hij uit zijn auto was gestapt. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleken de ademanalysetesten niet goed te werken. Daarom werd een bloedproef afgenomen. Omdat hij ook vaker was betrapt op het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Groningen: getuige houdt vernieler aan

Een alerte Stadjer heeft zondagavond op de Vaargeul een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De Stadjer fietste ter hoogte van de Vaargeul toen hij glasgerinkel hoorde. Hij zag drie jongens wegrennen en wist één van de drie in de kraag te vatten. Ze bleken een ruit van een woning aan de Vaargeul te hebben ingegooid. Hij belde de politie en droeg de jongen over aan de agenten. De jongen werd aangehouden. Zijn ouders werden in kennis gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man in arm geschoten

Een 30-jarige man uit Groningen is zondagavond in de Goudenregenstraat in zijn woonplaats beschoten. Hij is hierbij gewond geraakt in zijn arm en overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de aanleiding voor het schietincident is, is onduidelijk. Van de dader ontbreekt elk spoor. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: joyrider aangehouden

De politie heeft zondagnacht een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed over de Bordewijklaan in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien had hij de auto zonder medeweten van de eigenaar aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Oosterwijtwerd: alcomobilist rijdt door brugrailing

Een 37-jarige automobilist uit Holwierde is zondagochtend met zijn auto door een brugrailing gereden. De politie trof de auto aan in de Schoolweg in Oosterwijtwerd. Hij stond klem op de brug en hing deels boven het water. De bestuurder was al uit de auto. Hij bleek bij controle onder invloed van 1,9 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden en moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De brugleuning was zo fors beschadigd, dat de gemeente hekken heeft moeten plaatsen.

Delfzijl: fietsster gevallen

Een 78-jarige fietsster uit Delfzijl is zondagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw fietste over de Stationsweg in Delfzijl. Zij raakte de stoeprand en kwam ten val. De vrouw is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Zuidbroek: ongevallen door plaatselijke hagelbui

Drie autos raakten zondagmiddag op de N33 bij Zuidbroek betrokken bij een ongeval. Een 30-jarige automobilist uit Appingedam belandde met zijn auto op de kop in de sloot. Vlak daarna botste een 43-jarige automobilist uit Roodeschool op zijn voorganger, een automobiliste uit Eefde (leeftijd onbekend). Oorzaak van de ongevallen is vermoedelijk een zeer plaatselijke en hevige hagelbui. Er zijn in totaal vijf personen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De N33 is ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest.

Stadskanaal: koper gestolen

Bij een pand aan de Hoofdstraat in Stadskanaal is zaterdagnacht een hoeveelheid koper van het dak weggenomen. Het gaat in totaal om ongeveer 60 kilo. De politie trof in de buurt van het pand een auto aan, waarin koper lag. Vermoedelijk gaat het om het koper dat van het pand is afgehaald. De auto is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 289, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1689, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 927, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 880, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80km/uur.

Leek, Lindesteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 236, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 609, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.