European Union



Brussel, 10. december 2007

Fusies: Commissie keurt voorgenomen overname van coatingproducent SigmaKalon door PPG goed

De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van het Nederlandse SigmaKalon door het Noordamerikaanse PPG goedgekeurd krachtens de EU-concentratieverordening. Beide ondernemingen zijn onder meer actief op het gebied van de productie van coatings. De Commissie concludeerde na een onderzoek dat de transactie de daadwerkelijke concurrentie in de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan, niet significant zou belemmeren.

PPG Industries Inc. is een gediversifieerde producent die wereldwijd coatings, dichtingsproducten, kleefstoffen, producten voor de voorbehandeling van metalen en industriële en fijnchemicaliën vervaardigt.

SigmaKalon (BC) HoldCO B.V. produceert decoratieve en beschermende coatings voor de industrie- en zeevaartsector in Europa en andere geselecteerde internationale markten.

De Commissie richtte haar onderzoek op de verschillende coatingmarkten waarop de partijen actief zijn, met name decoratieve en beschermende coatings, coatings voor de zeevaartsector, metaalcoatings, coil coatings, coatings voor verpakkingen en autoreparatielakken Uit het marktonderzoek van de Commissie bleek dat de voorgenomen concentratie geen aanleiding zou geven tot mededingingsbezwaren op een van deze markten omdat er geen significante overlappingen zijn tussen de activiteiten van de partijen. De partijen concentreren zich op verschillende producten en verschillende geografische zones en hun gecombineerde marktaandelen blijven relatief beperkt op de onderscheiden relevante markten. Bovendien zijn er op alle betrokken markten een aantal sterke en efficiënte concurrenten aanwezig. Voor meer informatie over deze zaak, zie:
http://ec.europa.eu/comm/competition/mergers/cases/index/m97.html#m_48 53