Gemeente Dongen


Grootschalige enquête onder 900 Dongenaren

Deze week krijgen bijna 900 Dongenaren een enquête in de bus waarin zij hun mening kunnen geven over het Wmo-beleid van de gemeente. Dit is bijna tien procent van alle Dongense huishoudens. Met de uitkomst van dit onderzoek wil de gemeente haar beleid en dienstverlening zo optimaal mogelijk houden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO. Dit is een onafhankelijk onderzoeksbureau. De uitkomsten worden vergeleken met andere gemeenten. Zo kan de gemeente Dongen bepalen of haar beleid en uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) effectief zijn. Of dat er wellicht punten zijn die verbeterd kunnen worden. De vragen spitsen zich toe op hulp bij het huishouden en voorzieningen voor bijvoorbeeld gehandicapten.

Selectie
De Dongenaren die een enquête ontvangen zijn willekeurig geselecteerd uit het bestand van gebruikers van de Wmo. Hierdoor kunnen zij vragen voorgelegd krijgen die niet specifiek op hun situatie van toepassing zijn. Het onderzoek is anoniem.

Verplicht
Binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning is burgerparticipatie een verplicht onderdeel. De gemeente Dongen brengt dit onder andere in praktijk door bijeenkomsten te organiseren waar Dongenaren hun mening kunnen geven. Recent is de Wmo-adviesraad officieel geïnstalleerd. Ook met deze SGBO - enquête is de gemeente op zoek naar de meningen en ervaringen van haar inwoners.

Vragen
Mochten Dongenaren hulp nodig hebben bij het invullen van de enquête dan kunnen zij contact opnemen met het Zorgloket. Dit is te bereiken op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur via 0162 383 268, Een e-mail sturen kan ook: zorgloket@dongen.nl.

Laatst gewijzigd: 10-12-2007