Gemeente Lelystad

Winnaars verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2007

De winnaars van de verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2007 zijn vrijdag 7 december bekend gemaakt. De prijs Vrijwilliger van het jaar 2007 gaat naar mevrouw M. Appelman. De prijs voor vrijwilligersgroep van 2007 is voor de vrijwilligers van Underground.

Winnaars

Citaat uit het juryrapport over mevrouw M. Appelman: Zij zet zich met hart en ziel in voor kinderen met een spraak/taalachterstand en/of een motorische beperking. Door haar bevlogenheid heeft zij vele anderen ook enthousiast gekregen waardoor Stichting Peuterspeelzaal extra Lelystad en omsterken geweldig goed loopt.

Underground

De jury heeft de vrijwilligers van Underground tot winnaar uitgeroepen in de categorie Vrijwilligersgroep. Citaat uit het juryrapport: Deze groep jeugdige vrijwilligers zorgt er wekelijks voor dat er een cultureel en maatschappelijk verantwoorde activiteit in Underground wordt georganiseerd. De jongeren zetten zich ieder weekend in om de bezoekers van Underground een leuke avond te bezorgen. Zij werken niet alleen in Underground maar zijn Underground.

Beide winnaars kregen uit handen van wethouder voor vrijwilligersbeleid Willem de Jager een oorkonde en een geldprijs.

Belang vrijwilligerswerk

Gemeente Lelystad heeft in samenwerking met het Vrijwilligersberaad en Pluspunt Vrijwilligers het initiatief genomen voor het jaarlijks uitreiken van de vrijwilligersprijs. Met deze prijs wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk binnen de gemeente benadrukken en de vrijwilligers in het zonnetje zetten.

---