Gemeente Bolsward


Nieuws
10-12-07

College brengt bezoek aan verpleeghuis Bloemkamp

werkbezoek college aan Plantein.JPG

Afgelopen donderdag 6 december bracht het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward een werkbezoek aan verpleeghuis Bloemkamp, een van de vestigingen van zorggroep Plantein.

Tijdens dit werkbezoek sprak het college met de directie van Plantein over de ontwikkelingen in de zorg op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en die bij verpleeghuis Bloemkamp. Verder kwamen aan de orde de nieuwbouwplannen op het eigen terrein van Bloemkamp. Het vruchtbare werkbezoek werd afgesloten met een bezichtiging aan de nieuwbouw van Bloemkamp en een aantal afdelingen.

Het college van B&W gaat elk jaar op bezoek bij verschillende organisaties, instellingen en bedrijven. Een mooie gelegenheid om zich te laten informeren over wat er allemaal leeft in Bolsward en te achterhalen wat de gemeente kan verbeteren aan haar dienstverlening richting het bedrijfsleven en organisaties.

Zorggroep Plantein

Zorggroep Plantein is een zorgaanbieder in Zuidwest Friesland. Vanuit Joure, Bolsward, Koudum, Sneek en Balk biedt Zorggroep Plantein verblijf, verzorging, verpleging en behandeling aan ongeveer 1000 cliënten.

In Bolsward bevindt zich sinds de jaren '60 het verpleeghuis Bloemkamp. Vanaf 2002 zijn in verschillende fasen vernieuwingen gedaan aan het verpleeghuis. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwingen. Verpleeghuis Bloemkamp biedt zorg aan 180 bewoners, daarnaast is plaats voor 15 personen voor de dagbehandeling. Naast het zorgaanbod biedt Bloemkamp een breed scala aan voorzieningen, zoals een restaurant, een poliklinische praktijk voor fysiotherapie, een fitnessclub voor ouderen en een therapeutisch zwembad.