Politie Flevoland

Een arestatie na niet teruggekeerd proefverlof

Almere, 10-12-2007 o Een 42-jarige gedetineerde die niet was teruggekeerd van proefverlof uit een gevangenis werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december door agenten in Almere in een woning in de Verzetswijk opgespoord en gearresteerd.

De man die een gevangenisstraf uitzat voor meerdere geweldsdelicten bleek niet te zijn teruggekomen van een proefverlof en moet behalve zijn oude straf ook nog ruim 150 dagen gevangenisstraf van een ander vonnis uitzitten.

De politie van Almere kreeg informatie dat de 42-jarige Almeerder mogelijk verbleef in een woning in de Verzetswijk. De man, een bekende geweldpleger van de politie en justitie, was veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten en zat vast in een penitentiaire inrichting. Omdat hij niet volgens afspraak terugkeerde werd de politie ingelicht. Agenten van Almere Oost en West gingen op onderzoek uit in de woning en troffen hem, verstopt in een gangkast, aan.
Hij werd direct in de boeien geslagen en naar een politiebureau overgebracht.
Nader onderzoek wees uit dat hij recent door een rechtbank opnieuw was veroordeeld voor ruim 150 dagen hechtenis. Behalve dat hij zijn oude straf moet uitzitten kan hij nu ook zijn nieuwe straf in detentie tegemoetzien. De veroordeelde zal aan justitie worden overgedragen.